A West-Balkán vége

2011. január 22. 21:29

A West-Balkán nem 90 napra zárt be, hanem örökre véget ért.

2011. január 22. 21:29

„Szavaink erre nincsenek. A történtek után semmi sem jelenti már azt, amit korábban. Mélységes döbbenet és csend van bennünk.

Nem tudjuk és nem értjük, hogy mi történt. Egy hely voltunk, ami tíz éve esküdött fel arra, hogy értéket hozzon létre, arra, hogy boldogságot szerezzen embereknek, arra hogy utat mutasson, arra, hogy kultúrát közvetítsen, segítsen értelmezni ezt a megzavarodott világot. Nagyon igyekeztünk. És közben valamit elrontottunk.

Visszacsinálni, megváltoztatni nem lehet, magyarázni, magyarázkodni pedig nem akarunk. Nem mondhatjuk azt sem, hogy mi nem tehetünk róla, mert mi is hibáztunk. A három lány halála feldolgozhatatlan, érzéseink kifejezhetetlenek.

A West-Balkán nem 90 napra zárt be, hanem örökre véget ért. Létezésünkkel a szülők, barátok, hozzátartozók és minden jó érzésű ember gyászát sértenénk meg. Ebben a gyászban egész hátralévő életünkben osztozunk.

Minden tényt megmásítatlanul feltárunk. Ha a felelősség minket terhel, vállaljuk, de ettől még lelkiekben nem tudunk elszámolni magunkkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricochet
2011. január 23. 22:55
Én még vagy 10 éve, a Kopaszin jártam az akkori WB-ban. Épp Hajós Kurvajófejvagyok András és népi zenekara illegette ott magát. Nem igazán értettem, hogy miért nem a déli határszakaszon építették a helyet, de az idő engem igazolt: szép lassan beköltöztek (egyre beljebb) a városba. Kültéri hely gyanánt a Zöld Pardon tökéletesen megteszi. Ezt a techno-vonalat meg nem értem, hiszen a WB története nem az ilyen jellegű bulikról szólt. Ez már színtisztán a pénzről szólt.
hovogo
2011. január 23. 13:16
Együttérzésem W-B!
atila68
2011. január 23. 12:15
Ne etesd a trollt!
kérdés
2011. január 23. 11:59
Mondom. Örökké meghazudtolod tenmagad. El kellene döntened, mit is akarsz. Nem az a szégyen, hogy olyan volt a gyerekszobád, amilyen. Hanem az, hogy ilyen idős fejjel sem vagy hajlandó alkalmazkodni nagycsaládod elvárásaihoz, az átlagos, normális viselkedéshez. Így csak örökké egy renitens fenegyerek maradsz, aki mindenhonnan kirí. Ha Neked így jobb, tedd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!