Paul Lendvai, a befolyásos…

2010. november 27. 10:15

Lendvainak és elvbarátainak köszönhető, hogy Magyarországon sikerült végképp lejáratni a jobb sorsra érdemes szabadelvű eszméket.

2010. november 27. 10:15
„Lendvai már csak azért sem hivatkozhat emberi becsületére és újságírói hírnevére, mert nem »bírálja« a magyar miniszterelnököt, hanem évek óta folyamatosan rágalmazza. Elementáris hazugságokat közöl róla, hogy lejárassa, és hazánkkal együtt világszerte rossz hírét keltse. A világsajtóban lassan másfél évtizede alantas módszerekkel megpróbálja összemosni a Fideszt a szélsőjobbal. Ha valaki ekkorát téved, akkor ne hivatkozzon újságírói tekintélyére. Ha viszont azért állít a saját hagymázos képzelgéseire alapozott hazugságokat, mert könnyebb neki lejáratni egykori hazáját, ha elhiteti a világgal, hogy Orbán pártja tényleg szövetkezik a szélsőjobbal, akkor talán mégse kellene »emberi becsületét« emlegetnie.

Lendvai nincs egyedül. Jómagam több tucat publicisztikában írtam már arról az egyre kisebb, egyre agresszívebb hatalom- és pénzéhes körről, amelynek se a baloldalhoz, se a liberalizmushoz nincs köze, mégis ezekre az elvekre hivatkozva folyamatosan rágalmazza, becsmérli, fasisztázza, mocskolja, gyalázza azokat, akik az ő köreik uralmát fenyegetik. Lendvai ezeknek a szellemileg szánalmasan kiüresedett, mindazonáltal mérhetetlenül önhitt, öreg értelmiségieknek a trójai falova Európában.

Az osztrák újságírónak és az őt egyre kínosabb ostobaságokkal védeni próbáló hazai elvbarátainak köszönhető, hogy két évtized alatt Magyarországon sikerült végképp lejáratni a jobb sorsra érdemes szabadelvű eszméket. (...) Gratulálhatunk az újságírói tisztesség és az emberi becsület apostolainak ahhoz, hogy Magyarországon ma már axióma: liberális az, aki soha, semmilyen körülmények között nem tűri el, ha valaki másként gondolkodik, mint ő.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2010. november 28. 00:35
Inkább befolyt. Mindenhová, ahová tudott. Ettől lett be-folyásos.
Trükkök Százai...
2010. november 28. 00:26
Be volt folyásolva.
Stanc
2010. november 27. 18:50
Gratulálok a szerzőnek! "...két évtized alatt Magyarországon sikerült végképp lejáratni a jobb sorsra érdemes szabadelvű eszméket." Valóban! Annyi kiegészítést tennék, ha megengedi, hogy nem csak Magyarországon - hanem Európa szerte Magyarországot is lejáratta a szabadelvű külföldi értelmiségiek előtt, amivel annyi kárt okozott, amennyi most pont kellett volna érdekeink érvényesítéséhez! De nem baj, mert többek között ennek esett áldozatul a bolsevik monopólium, a magánnyugdíj rendszer. Öngól!
habarcs123
2010. november 27. 13:12
Nem tudom olvastad e az Én antiszemitizmusom c.könyvet,mely Proházska Ottokár összegyűjtött e témába vágó írásait,beszédeit tartalmazza.Elképesztő a hasonlóság az akkori,és a mostani problémák között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!