Gyurcsány és az alkotmányos koalíció

2010. szeptember 13. 17:25

Még mindig csak Gyurcsány képes magával ragadó narratívát adni a szocialista, liberális tábornak. Úgyhogy, Mesterházy: Gyurcsány: 0-1.

2010. szeptember 13. 17:25

Nem csodafegyver az, amit Gyurcsány kitalált, de betölti azt az űrt, amelyet a baloldalon és a liberálisok között az eszmei üresség kelt. A demokratikus, 89-es alkotmány védelme tényleg közös platform lehet Orbán és a Fidesz ellen. Ha…. (...)

A 89-es alkotmány védelme alapja lehet a Fidesz –kormányzás tágabb és hosszabb távon is hatásos kritikájának, s alkalmas arra, hogy közös alapot teremtsen a szétforgácsolódott anti-fideszes tábornak. Kiindulásnak jó, de sokat azért nem kell várni tőle.

Szóval, ha Gyurcsány és támogatói nem gondolják végig az alkotmányvédelemben benne rejlő lehetőségeket, ha ezeket nem aktualizálják a következő időszakban, akkor helyettük senki nem viszi majd tovább az új dallamot.

Egy viszont biztos: Gyurcsány Ferenc nem teheti meg, hogy elfelejti azt, amit szombati beszédében kimondott. Ahhoz, hogy visszatérjen, hitelesnek kell lennie. A hitelességhez pedig következetesség és kitartás kell. Nagyon rosszul tenné, ha kormányzása gyakorlatát folytatná, amelyben minden kijelentés csak szlogen volt, maximum három hónapos érvényességgel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2010. szeptember 14. 13:07
Ugyan én attól még jól alszom, hogy ti mit fröcsögtök itt össze és momentán nem is izgat, mit gondoltok Gyurcsányról, hiszen az mindenkinek szíve joga. De az egész fórumból egyedól Tóth H. kezdett el azirányban egyáltalán gondolkodni, hogy miről is van itt nagyba' szó :) A baloldal egyik lehetséges újraszerveződési alternatívájáról. Aminek én nem adok ugyan sok esélyt, de legalább eltűnődök rajta, míg Ti, Urak, csak epehólyagotok váladékát ürítítek ide, gondolkodás nélkül.
Hapci
2010. szeptember 14. 11:06
Kócz Cicát magával ragadta Gyurcsábny, meg az ő narratívája. Röhögnöm kell. Nagyon.
kérdés
2010. szeptember 14. 08:37
Ha így halad a gyurcsányi demokrácia, akkor bevezetik a restaurációs szovjet monarchiát...a veres oligarchák vezényletével. Egy Mesterházynak helyből több agyi képessége van, mint százgyurcsányinak, ezerszeres nekifutásból, szanyiváltóstúl.
kérdés
2010. szeptember 14. 08:25
A komeno-szocik azt tanították, hogy a történelem kerekét nem lehet visszafordítani. Annyi időre lehetett, amíg bebetonozták magukat a cifra palotákba? Amíg selyembe-bársonyba öltöztették munkától cserzett tagjaikat? Amíg megszokta robottól elvánnyadt testük a tejbe-vajba fürösztést? Amíg megépítették kordonaikat, amikkel jól látható módon határolódtak el a pórnéptől? Mi ez a zagyvaság? Most mégis tekernék vissza az időkereket? Mégis meddig? És mi lenne ebben a korszakalkotó új? Hiszen a világon mindenhol előre tekintenek, előre terveznek, sőt mi több, előre mennek, nem hátrafelé. Az biztos, hogy nekik nagyobb védettséget adna az Alkotmány '89-es állapotja. De pont ezen kellene túllépni rég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!