Nagy a pók?

2010. február 10. 12:01

Hatvanhat év telt el azóta, amióta először hallottam ugyanezeket a jelszavakat, ugyanezt a rasszista gyűlöletokádást.

2010. február 10. 12:01
„A szakemberek – hadd ne soroljam fel az inkriminált intézmények hangzatos neveit – valóban cserbenhagyják a tanárt is, az üggyel foglalkozó újságírót is. Vajon miért? Pedagógiai tudatlanságból, módszertani felkészületlenségük okán? Ugyan. Ők a neveléstudomány elitje, tudósai. Hanem azért, mert a választások közeledtével – egzisztenciájukat féltve – a hallgatást biztonságosabbnak érzik. Hiszen egykori bukása után a »vezér« megmondta: az volt a baj, hogy a hatalomban nem voltak elég kemények. Hát még egyszer nem követik el ezt a hibát.

1944-ben sem volt az ország lakosságának többsége nyilas. De félelmük, a nácizmus, a nyilaskeresztes mozgalom rémtettei iránti közönyük lehetővé tette azt, hogy némaságukat ne érezzék cinkosságnak. Bezárkóztak, és ezzel átengedték a terepet a hatalmi mámorban fürdőző szadista őrjöngőknek.

Remélem: barátomnak igaza van, amikor azt reméli, hogy legalább a fasizálódó gyerekeket szép szóval, történelmi ismeretekkel meg lehet győzni nézeteik embertelenségéről. Hatvanhat év telt el azóta, amióta először hallottam ugyanezeket a jelszavakat, ugyanezt a rasszista gyűlöletokádást, az akkor is hazug mítoszokat, amelyeket most a kivágott fa tönkjén megint zöldellni kezdő hungarista mozgalom harsog. Vajon az ország megmentéséhez elég lesz-e a remény?”
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemhivo
2010. február 10. 20:46
Nekem valahogy nem jön le, hogy ki is fél és kiktől?...és hogy mér jó ez a "félés"? A jobbikos fanok, akik félnek a beözönlő zsidóktól, akik majd "palesztínává" teszik az országot, ...vagy a zsidók félnek a dunába lövetéstől? És hová álljanak azok, akik nem félnek?
gót
2010. február 10. 20:39
Kezdem azt hinni hogy ezek a félősök csak azért vannak még itt mert élvezik hogy halálra untatnak a fos holojukkal. UNOM. UNOM UNOM UNOM!! Szeretném megélni hogy egyszer majd lehet beszélni arról is amit a zsiráfok csináltak és nem volt szép. Egyébként meg minden hologéza miatt pontosan annyira fogom magam felelősnek érezni, mint ahány zsiráf felelősnek érezni magát a Körmös Bauer által széttépettek miatt. Itt jegyezném meg hogy valami csoda folytán - és véletlenül sem a zsidó lobbi miatt - a jó öreg Körmös ágyban párnák között fujta ki a szuszt, és senkinek se fájt, hogy több olyan mutatványt is a terhére lehetne írni ami miatt egy Göringet kacagva felakasztottak annak ellenére, hogy az ő tevékenysége idején még nem léteztek az emberiség elleni bűncselekmények. :D. Remélem Popper, mint a helyi Mandela, ezt is mélységesen elítéli és betegesen retteg azért is, mert ki tudja hány szadista zsidó ávós szaladgálhat még közöttünk, csak ettől a nyilasveszély miatt már nem jut ideje okfejteni a 168-ban. Az feltűnt valakinek, hogy az esetek többségében aki fél az kussol, lapít, itt meg minden félősből csak úgy ömlik a szó meg a vádaskodás?
de ki az a Gyurcsányi?
2010. február 10. 18:50
A bosszúzsidók mindenképp tönkre akarják tenni Magyarországot. Ha szdsz-szel nem sikerült, próbálkoznak máshogy: http://index.hu/belfold/2010/02/10/zsidok_deportalasa_miatt_perlik_a_mav-ot
hunicum
2010. február 10. 17:50
EZT A VÉN GCIT.NEM ÉRDEKLI SE A TÖRTÉNELEM SE A HOLOKAUSZT SE A RASSZIZMUS CSAK A FÉLELEMMEL BIZNISZEL Ő IS
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!