Aujeszky Nóra Ilona

Nép szava
2016. szeptember 23. 12:09
Büszkén és dacosan megyünk nemmel szavazni a migránskvótára? Vagy egyetértünk a kormánnyal, de nem kérünk a harsogó kampányból? Vagy egyet sem értünk a népszavazással? Esetleg nem is érdekel minket az egész felhajtás? Az utca emberét kérdeztük meg arról, mi a véleményük a népszavazásról és részt vesznek-e rajta. Otthon maradó, érvénytelenül szavazó, nemmel voksoló és igen-párti állampolgárt egyaránt találtunk a budapesti belvárosban.
47
2016. február 6. 10:48
Bezerics Dániel és Laposa Bence, a badacsonytomaji Kishableány alapítói a Hold utcai vásárcsarnokban mutatták be az idei nyár part menti harapnivalóit. A trend a barbecue lesz, de szót kap a flódni is egy újragondolt formában. Április 29-én már nyitnak is.
4
2016. január 29. 16:48
Az MCC és az MTA Kisebbségkutató Intézete által készített kutatás szerint eddig minden második külhoni magyar fiatal igényelte az anyaország állampolgárságát. A döntés fő motivációja saját magyarságuk. A külhoni fiatalok sokkal elégedettebbek családjuk életszínvonalával, mint a – jellemzően magasabb jövedelemből élő – magyarországi kortársaik.
4
Pszichológia
2016. január 7. 15:25
A gyógyszeripart az üzlet érdekli, nem a tudományos igazság – mondja a Mandinernek Szendi Gábor klinikai szakpszichológus, szakíró. A nagy vitákat kiváltó nézeteiről ismert Szendi szerint a pszichiátria áltudomány, emberi akarat nem létezik, a legjobb magyarázat az ember működésére pedig mindig az evolúcióban rejlik. Szerinte a depressziónak is evolúciós célja van: valójában gyógyulási mechanizmus. Az emberek 15 százalékát sújtó, „indokolatlan" depressziót a nyugati táplálkozással magyarázza. Szendit az eltérő keleti és nyugati boldogságeszményről, a közösségek szerepéről és a paleolit táplálkozásról is kérdeztük. Interjúnk.
12
Csak logisztika
2015. december 7. 17:01
Magyarországon igazából nincs menekültválság, számára ez csak logisztikai kérdés – vélekedik Karel Zelenka, a Jezsuita Menekültszolgálat egyik vezetője, aki végigjárta a migránsok balkáni útvonalát. Jelentését közvetlenül Ferenc pápának adta át Rómában. Zelenka a Katolikus Segélyszervezet munkatársaként ott volt a délszláv háború idején Szarajevóban, de mesélt a Mandiner.kereszténynek arról is, hogyan élte át a haiti földrengést és miként élt túl egy pakisztáni terrortámadást.
13