Feladta a leckét a sereghajtó: Szoboszlai Dominikkel a soraiban harcolt meg az újabb három pontért a Liverpool (videó)

2024. április 04. 22:35

A magyar válogatott csapatkapitánya a 25. Premier League-mérkőzésén a 17. győzelmét aratta. Ismét az élen áll Jürgen Klopp csapata. Már csak 8 mérkőzésük van a bajnokaspiránsoknak.

2024. április 04. 22:35
null

Nyitókép: Facebook/Liverpool FC

***

A riválisok győzelme után lépéskényszerbe került a Liverpool az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában. Az első hely visszaszerzéséhez a sereghajtó, 20. helyezett Sheffield Unitedet kellett legyőznie Jürgen Klopp csapatának, amelyben ezúttal is a kezdőcsapatban kapott helyet a 23 éves magyar középpályás az Anfielden. Decemberben idegenben 2-0-ra nyertek a Vörösök.

Ezt is ajánljuk a témában

Potyagól

Alaposan ráijesztett a vendégcsapat a hazaiakra, az első percben egy csúsztatást követően Mc Atee maradt teljesen üresen az ötésfelesen belül, de erőtlen és helyezetlen 4 méteres lövése telibe találta Kelleher kapust, aki ezzel együtt óriási ziccert védett. A túloldalon a házi gólkirály, Mohamed Szalah ravasz emelését kipiszkálta a léc alól Gribics. A horvát kapus kapitális hibája után a 17. percben megszerezte a vezetést a Liverpool: a 28 éves hálóőr addig várt egy visszatett labdánál, amíg a 16-os vonalánál őt letámadó, éppen felugró Darwin Nunezt találta telibe, a labda pedig az üresen maradt kapuja közepébe pattogott, 1-0. A 21 éves uruguay-i a 11. gólját szerezte az idei bajnoki szezonban. 

Aktív magyar

Szoboszlai sok mozgással és agresszív letámadással fűszerezett szokásos játékát hozta. Passzaira, labdabiztonságára sem lehetett panasz, ő és csapata uralta az első félidőt. A próbálkozások többnyire célt téesztettek, majd Szoboszlai a 43. percben sistergős lövést eresztett meg 18 méterről, Gribics nem tudta és merte fogni, szögletre ütötte. S milyen a foci: a ráadásban ismét Kellehernek kellett nagyot védenie. 

Szünet után is volt dolga a liverpooli kapusnak, aki hetek óta remekül helyettesíti a sérült Alissont. Nem is volt túl elégedett Jürgen Klopp, a német menedzser alig tíz perc után kettős cserére utasította segítőit. Érezte a bajt a szezon végén 8 év után távozó szakember, gólt kapott a csapata! Az 58. percben – mialatt készülődött a beállásra Robertson és Elliott – Bogle éles szögből középre fejelt labdájába olyan szerencsétlenül ért bele Bradley, hogy a labda kapusa lábai között a kapuba vágódott, 1-1. Ezután jött le Szalah és Gravenberch...

A félidő derekán visszavehette volna a vezetést a Liverpool: Szoboszlai Dominik szögletből úgy varázsolta van Dijk fejére a labdát, hogy fel sem kellett ugrania a holland védőnek. A labda azonban nem ment eléggé sarokra, Gribics gyors vetődéssel kipiszkálta a gólvonal elöl. A hasznosan játszó magyart a 72. percben hívta le a pályáról az edzője, aki újabb kettős cserét hajtott végre: a védő Gomez is elhagyta a játékteret, Jones és Gakpo szállt be, hogy lendületet adjon a támadójátéknak.

Jó hajrá

Fokozta a nyomást a házigazda a szakadó esőben. Robertson éles szögből még a rövid sarok mellé belsőzött, de a 77. percben bombagólt lőtt Mac Allister. Az argentin egy lepattanó labdát ágyúzott 19 méterről a bal felső sarokba úgy, hogy egy számítógépes játékban sem lehetne pontosabban a kapufa és a léc találkozásánál betalálni, 2-1.

A világbajnok argentin védekező középpályás belelendült: megpattanó szabadrúgása után szinte ugyanoda talált be, de pár centi hibádzott, így a lécről kipattant a labdája a 85. percben. A 90.-ben két csereember bebiztosította a győzelmet: Robertson bal oldali beadását Gakpo fejelte a sheffieldi kapuba, 3-1.

A Liverpool visszavette az első helyet a bajnokságban, 2 ponttal előzi meg Az Arsenalt, 3-mal a címvédő Manchester City-t. Szoboszlaiék vasárnap a Manchester United otthonában lépnek pályára.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2024. április 05. 02:20
Megvan a három pont, maradt az elsőség. Mac Allister bomba gólja és szabadrúgása, mindkettő olyan amilyet Szoboszlaitól szeretnénk látni a PL-ben. Kb. ennyi jót lehet erről a meccsről elmondani. Reméljük, a MU ellen vasárnap minden jobb lesz.
pandalala
2024. április 04. 23:45
hoppá! hajará, Dom!!! :-)
Vata Aripeit
2024. április 04. 23:28
Amit nem értek..hogy ez egyeseknek miért minuszos ..nem értem. Szobo magyar, kedveljük, mások meg nem kedvelik. Idióta dolgok ezek.
véna
2024. április 04. 22:47
Szia Uram! 2024-es Liverpool bajnoki trófea érdekel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!