Ez nagyot szólna: egykori fradistákkal okozna bombameglepetést a Szpari a Ferencváros ellen!

2024. április 23. 23:34

Az NB II-ben listavezető Nyíregyháza Tímár Krisztiánnal és Nagy Dominikkel nem feltartott kezekkel fogadja az élvonal bajnokát. Dejan Sztankovics szerint nem lesz könnyű dolguk a fővárosi zöld-fehéreknek. Várakozások, összefonódások, érdekességek az elődöntő előtt.

2024. április 23. 23:34
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Nemzeti Sport/Czagány Balázs

***

Mindegy ki lesz az ellenfél...” – fogalmazott némi éllel a már nyeregben lévő, 2022 után újra a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe jutott Paks vezetőedzője. Persze Bognár György is tisztában van vele, nem mindegy, hogy a Ferencváros vagy a Nyíregyháza lesz az ellenfél a május 15-i döntőben a Puskás Arénában.

Duplázás, nagyszínpad

A papírforma alapján nem kérdés: a Fradi a Nyíregyháza elleni szerda esti, egymérkőzéses párharc toronymagas esélyese  idegenben is. A sorozatban a 6., összességében a 35. bajnoki címüket a hétvégén bebiztosító zöld-fehérek azonban nem ihatnak előre a medve bőrére. Az más lapra tartozik, hogy egy eufórikus ünneplés után milyen lelkiállapotban lesz Dejan Sztankovics csapata.

Megünnepeltük a bajnoki cím megszerzését, de azóta már teljes mértékben a kupa elődöntőre fókuszálunk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a duplázásért, rendkívül motiváltak vagyunk. A Ferencváros a legnagyobb magyar klub fantasztikus szurkolókkal, akiknek szeretnénk örömet szerezni. Óriási lehetőség kapujában vagyunk. 

A döntőben 50-60 ezer szurkoló előtt léphetnénk pályára a Puskás Arénában, ami hatalmas motivációt jelent a csapatomnak.

 Ahhoz, hogy duplázzunk, s a bajnokság után a Magyar Kupát is megnyerjük, minden erőnkre szükség van” – mondta a fradi.hu-nak a szerb vezetőedző, akit egyáltalán nem lepett meg, hogy a jelenleg még másodosztályú nyírségiek bejutottak az elődöntőbe. 

Az elemzések alapján azonban csak azt tudom mondani, hogy egy nagyon erős csapattal találkozunk, amelynek a játékosai kiváló fizikummal rendelkeznek. Ellenfelünknek nagyon tudatos a játéka mind védekezésben, mind pedig támadásban, nem lesz egyszerű dolgunk.

Osztálykülönbség?

A Nyíregyháza Spartacus már a hétvégén biztossá teheti a feljutását (a 2015-ös kizárása után), s akár az NB II-es bajnoki címét is. Pedig egy éve még osztályozót játszott, hogy elkerülje a harmadosztályba zuhanást... A Magyar Kupa amolyan bónusz Tímár Krisztián együttesének, amely már a legjobb 4 közé jutással is klubtörténelmet írt. A 44 éves sikeredző szerint nem náluk lesz többet a labda.

Próbáltuk megtalálni a Ferencváros gyenge pontját, ami nem egyszerű. Szeretnénk egy mérkőzésen eltüntetni az osztálykülönbséget. Nehéz előre megmondani, hogy milyen játékra lesz szükségünk. Arra törekszünk, hogy amikor csak lehet, akkor a saját játékunkat játsszuk, de felkészülünk arra is, ha a Fradi irányít, ami bőven benne van a pakliban. Arra hívtam fel a csapat figyelmét, hogy 

játéksebességben lehet különbség, hiszen ellenfelünk tele van válogatott futballistákkal, nemzetközi szinten is megmérettek és megélték a tavaszt. 

A lehető leggyorsabban kell játszanunk és kevés hiba fér bele védekezésben” – szakmázott a szon.hu-nak a Nyíregyháza vezetőedzője.

Ezt is ajánljuk a témában

Fradi érzelműek

Külön pikantériát ad a párharcnak, hogy a Szparinak van két olyan tagja is, aki kötődik a Ferencvároshoz. A vezetőedző, Tímár Krisztián utánpótlás és felnőtt szinten (2005-2007) is erősítette a fővárosiakat. A korábbi védő kizárja az érzelmeket: 

Ez ilyenkor nem az érzelmekről szól, ez profi világ, én a Nyíregyháza Spartacusnak vagyok a vezetőedzője. Jelenleg az a fő feladatom, hogy kiejtsem a Ferencvárost” – mondta az M4Sport-nak.

A bajnokságban a félpályáról és legutóbb a Vasas elleni győztes rangadón (3-1) is betaláló Nagy Dominik élményei frissebbek a Fradiról. A 10-szeres válogatott szélső 2013 és 2017 között erősítette (68 mérkőzésen 6 gól) a fővárosi gárdát, amellyel hazai színtéren mindent megnyert, bajnoknak, kupagyőztesnek, szuperkupa- és Ligakupa-győztesnek is vallhatja magát. 

A Ferencváros nagyon közel áll a szívemhez, sok szép esztendőt töltöttem ott, úgyhogy nekem ez egy boldog mérkőzés lesz, hiszen ellenük játszhatok. Sok címet szereztem a klubbal, sokat is játszottam, onnan kerültem be a válogatottba, és onnan igazoltam el külföldre, tehát azt gondolom, a karrierem eleji lökést a Fradi adta meg. A mai napig nagy tisztelettel vagyok a klub iránt” – tekintett vissza a 28 éves játékos, aki szeretne jó napot kifogni.

Talán azt gondolják, ez egy könnyű mérkőzés lesz, de 

amilyen sorozatban vagyunk most, azt gondolom, nemcsak az eredmények, de a mutatott játék is nagy bizakodásra adhat okot.

 Nehéz meccsre számítok, de meglehet a továbbjutás, ha mi a legjobb napunkat, ők pedig egy kevésbé jót fognak ki.”

A Nyíregyháza Spartacus – Ferencváros labdarúgó Magyar Kupa elődöntőt szerdán, 20 órától rendezik Balmazújvárosban, mivel az új stadion építése még tart a szabolcsi megyeszékhelyen. Korábban kétszer találkoztak a csapatok a sorozat korábbi szakaszában, mindkétszer a Fradi jutott tovább. 1986-ban 3-1-re, 2003-ban 1-1 után tizenegyesekkel lépett tovább a 24-szeres rekordgyőztes, amely ha túllépett a Szparin, mindig bejutott a döntőbe.

Most is ez a tét!

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­­ö­g­ö­s­­­ ­­l­­á­n­­y­­o­­k­­­ ­­v­­á­­­r­­­n­a­­­k­­­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!