Jürgen Klopp elmondta, miért nem kell külön figyelni Haalandra Szoboszlaiéknak a City elleni csúcsrangadón

2024. március 09. 16:22

A norvég csatár félelmetes formában van, a Liverpool menedzsere mégsem rá koncentrál. A magyar középpályás és Mohamed Szalah is bevethető, a védelemben sok a kérdőjel.

2024. március 09. 16:22
Manchester City v Liverpool FC - Premier League

Nyitókép: Alex Livesey – Danehouse/Getty Images

***

Vasárnap az Anfielden csap össze a forduló előtti listavezető Liverpool és az egy ponttal és hellyel mögötte álló, címvédő Manchester City. Ha nem is lesz döntőnek beillő mérkőzés, hiszen következik még 10 forduló, az év egyik legfontosabb összecsapása előtt áll mindkét együttes. Ősszel nem bírtak egymással a felek.

Beindult a norvég

A decemberi bokasérülése már a múlté, ismét ontja a gólokat Erling Haaland. A Manchester City 23 éves norvég csatára 22 angol bajnokin 18, az összes sorozatot beleértve 29 gólt termelt a szezonban. Szoboszlai Dominik barátja és szomszédja betalált a két csapat legutóbbi, Manchesterben 1-1-re végződött PL-meccsén november végén. Sokáig úgy tűnt, győztes gólt szerzett, ám Alexander-Arnold egyenlített. Jürgen Klopp, a Liverpool szakvezetője a csúcsrangadó előtti sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva kitért Haalandra, illetve a vele szemben alkalmazandó taktikára.

Egyszerűen nem lehet így játszani, egy percig sem gondolok arra, hogy egy az egyben, emberfogással védekezzünk ellene. Ha Virgil van Dijk képes lenne lenullázni Haalandot, akkor Foden 30 yardról lőné a labdát a sarokba, vagy Kevin De Bruyne csinálná pontosan ugyanezt, vagy Rodri érkezik, esetleg Bernardo Silva. 

Egyszerűen nem lehet biztos megoldást kitalálni Haaland ellen.

 Igen, persze, ha Haaland nem szerez gólt, akkor az jó, de van elég más lehetőségük erre” – elemzett Klopp.

Szoboszlai és a többiek

Az említett csapatkapitány, a védelem oszlopa, Virgil van Dijk rápihent a Haalandék elleni ütközetre, csak pár percre állt be a csütörtöki, prágai Európa-Liga meccsen, amelyen úgy nyert 5-1-re a Liverpool, hogy Szoboszlai csereként beállva lőtte az ötödiket, s hozzá hasonlóan a házi gólkirály, Mohamed Szalah is visszatért néhány hetes kihagyás után. A csehországi túra áldozattal is járt, a belső védő Ibrahima Konaté megsérült, kérdéses, hogy pályára léphet-e. A jelenleg biztosan hiányzó maródiak listája igen terjedelmes: Trent Alexander-Arnold, Alisson Becker, Stefan Bajcetic, Ben Doak, Ryan Gravenberch, Curtis Jones, Diogo Jota, Joel Matip és Thiago Alcantara. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az Anfield varázsa

A két rivális előző három összecsapásából kettőt a City nyert, egy döntetlennel végződött, de mindannyiszor Manchesterben. Az előző liverpooli mérkőzésük 2022 októberében hazai sikerrel végződött (1-0), a manchesteriek 2021 februárjában nyertek legutóbb az Anfielden (1-4). A Vörösök menedzsere szerint fontos, hogy hazai pályán játszhatnak.

Az Anfield időről időre komoly hatással van a játékunkra! 

Az atmoszféra a stadionban, a hangulat, amit a szurkolóink képesek teremteni, mondhatom, hogy felülmúlhatatlan. 

Vagy valakit megbénít vagy nagyon jó és energetizáló. Ezeket a meccsek, amiken szeretnél játszani, ezekre a meccsekre szeretnél jegyet szerezni a stadionba, ezeket a meccseket szeretnéd megnézni. Ez egy nagyon különleges párharc lesz a City ellen. És igen, az Anfield számunkra egy hatalmas, hatalmas tényező” – beszélt egy akár döntő faktorról Jürgen Klopp.

A vasárnap, 16 óra 45 perckor kezdődő Liverpool – Manchester City labdarúgó mérkőzésről élő szöveges közvetítéssel jelenkezünk itt, a Mandineren.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:03
🍓 ️ ­A­­ ­­d­ö­g­­ö­­­s­­ ­l­­­á­n­­y­­o­­­k­­ ­­v­­á­­r­n­a­k­ ­­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
akkor ki
2024. március 09. 21:51
Pool győzni fog!
fraktoaster
2024. március 09. 20:52
Remélem X lesz. XD
ProletarFC
2024. március 09. 18:39
Ez a Haaland nem egy cselgép, hanem egy labdadaráló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!