Bekerülhet a magyar válogatott Eb-keretébe a remek formát mutató 21 éves kapus?

2024. február 23. 21:06

A stabil teljesítmény meghívót jelenthet a nemzeti csapatba.

2024. február 23. 21:06

Rendkívül elégedett a helyzetével a magyar utánpótlás-válogatott labdarúgó kapus, Hegyi Krisztián, aki az angol West Ham United kölcsönjátékosaként télen a holland másodosztályú FC Den Bosch csapatánál talált magának kihívást. Az angliai mellőzés helyett rendszeresen véd Hollandiában, sőt, rendre csapata legjobbja: hat meccsen állt a gólvonalon az elmúlt hetekben, ebből négyszer kapott gól nélkül zárt!

Ezt is ajánljuk a témában

Mint arról január elején beszámoltunk, Hegyi Krisztián kölcsönben igazolt a tavaszi szezonra a holland másodosztályban szereplő FC Den Bosch csapatához. A 21 éves kapus öt éve csatlakozott a West Ham Unitedhez, ahol az U18-as és az U21-es csapatban is játszott, illetve rendszeresen edzett a Premier League-ben szereplő első csapattal. Ősszel kölcsönadták az angol harmadosztályban vitézkedő Stevenage FC együtteséhez, de ott nem kapta meg az esélyt a pályán.

„Ez nyilván egy nagyon jó kezdés. Erre szeretnék építeni a következő mérkőzéseken. Remélem, minél több kapott gól nélküli meccset tudok lehozni a következő bajnokikon. Szerintem nagyon jó döntés volt Hollandiába igazolni, az elmúlt hat meccsen is bebizonyosodott, hogy nagyon jó a bajnokság, és jó csapathoz is kerültem”nyilatkozta az M1-nek a fiatal kapus, aki hozzátette:

„Van egy tervünk, de azon is sok múlik majd, hogyan megy a védés. Ha jól megy, akkor megvalósulhat a terv, de ha nem tudok pályára lépni, ahogy az ősszel, akkor változtatnunk kell.

De ha minden ilyen jól megy, jól megy a védés, és a csapat is sikeres, akkor szerintem a nyárra betervezett előrelépés megvalósítható”

– tekintette előre Hegyi.

Ezt is ajánljuk a témában

A kapus 2019-ben a szombathelyi Haladás utánpótlásából került a West Ham Unitedhez. Az első csapatnál eddig nem lépett pályára, bár a kispadra már bajnoki mérkőzésen és nemzetközi kupatalálkozón is nevezték.

„Itt meg tudom mutatni, hogy jó vagyok lábbal. Szerintem egy kapusnak sokat tud segíteni, hogy úgy megy bele egy mérkőzésbe, hogy tudja, hogy a meccs elején lesz három-négy passza. Ez önbizalmat ad az elején, és aztán már úgy tud belemenni a következő szituációkba” – fogalmazott a 21 éves tehetség.

Az egyre jobban teljesítő fiatal hálóőr megbízható teljesítménye sokat jelenthet a nyári labdarúgó Európa-bajnokság előtt, főleg, hogy a stabil kerettagnak számító paksi kapus, Szappanos Péter több óriási bakit is elkövetett a legutóbbi, ZTE elleni bajnokin.

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 25. 09:02
Jó lesz ez. Jelenleg van két kezdő kaliberű kapusa a válogatottnak, így a harmadiknak simán be lehet hívni egy fiatalt. Ők általában nem a pályára lépés reményével lesznek a keret tagjai, hanem a felkészülésben segítenek.
numero1-2
2024. február 24. 09:44
Szoboszlaiék az utat mutatjak meg de a bajnoksagot az utanpotlas nyeri meg!!!!!
numero1-2
2024. február 24. 09:40
Bravo sok sikert neki.🤩örúlök neki hogy rossi mester már a jővö generaciot is épiti!!!!!!
szbalint
2024. február 23. 23:26
Persze, majd a holland másodosztály sereghajtó bandájából. EB-re készül a magyar válogatott vagy valami kuplerájba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!