Szoboszlai Dominikék nyerték az újabb összecsapást Kerkez Milosék ellen: Bournemouth – Liverpool 1-2

2023. november 01. 20:36

A mérkőzés toronymagas esélyese a vendégcsapat volt, de a bajnokságban gyengélkedő hazaiak feladták a leckét. Mindkét magyar a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára, Kerkez végig, Szoboszlai 75 percet játszott.

2023. november 01. 20:36
null

A 132. percben Abu Fani büntetőjével 4-3-ra vezet a Fradi! Nem lesz 11-espárbaj, az FTC jutott a legjobb 16 közé a Magyar Kupában.

A 121. percben felcsúti egyenlítés: FTC - Puskás 3-3

VÉGEREDMÉNY: Bournemouth –Liverpool 1-2. A Ligakupa legjobb 8 csapata közé jutottak Szoboszlai Dominikék.

90+5. perc: Ilyen a Bournemouth formája: Brooks 15 méteres lövése saját, előrehúzódó kapusát találja el.

90+2. perc: 5 perc a jelzett ráadás, az ellenfél térfelén tartják a labdát Szalahék.

113. perc: FTC – Puskás 3-2

90. perc: Lezárhatná a Liverpool. Gravenberch megpattanó lövése a kapu helyett szögletre vágódik, majd a holland felszabadít egy szöglet utáni lövéssel, ami a reflektorokat riogatja.

86. perc: Lövés helyett botladozás. A Bournemouth walesi válogatott támadója, Moore a 16-os csücskénél elesik a saját lábában.

85. perc: Baloldali hazai szabadrúgás. Traoré kapura tűzi, de csúnyán fölé durrant a cserejátékos.

83. perc: Kezd kinyílni a Bournemouth, de egy liverpooli kontratámadás végén túlcselezi magát Nunez.

Kerkez még mindig a pályán, összességében 13-adszor. Szoboszlai 14 fellépésnél tart a Liverpool mezében. 

80. perc: Hazai szöglet. Kapura csavarta Scott, de eltévesztette a célt.

76. perc: Szoboszlai Dominik elhagyja a pályát, már a vasárnapi bajnokira is gondolva Gravenberchet küldi be a jól játszó magyar helyére Jürgen Klopp. 

74. perc: Tüzelnek a liverpooli csereemberek. Ezúttal Alexander-Arnold a 16-oson kívülről, ám pont középre, a kapus kezébe lő.

A 105. percben: FTC – Puskás még mindig 2-2

70. perc: ISMÉT ELŐNYBEN A POOL! A csereként beállt Nunez egy hosszú indítással kisodródik, majd balról befelé cselez, egy ritmusváltás után a hosszú sarokba csavar a léc alá. Kicsit kint állt a kapus, de szép gólt lőtt az uruguay-i, 1-2

64. perc: EGYENLÍT A BOURNEMOUTH! Kelleher megint alászalad egy szögletnél, Justin Kluivert a hosszú saroknál közelről a kapuba fejel, 1-1

62. perc: Óriási Bournemouth-esély: Kluivert tálal Semenyo elé, aki 13 méterről, jobbról gyatrán a rövid sarok mellé lő. Majd a csereként beállt Tavernier tornáztatja meg Kellehert, aki kipiszkálja a léc alól a 25 méterről érkező ballábas lövést.

60. perc: Liverpool-gólhelyzet. Elliott emel lágyan középre a 16-os jobboldali csücskétől, Szalah öt méterről felugrás nélkül fejel, alig megy a visszastukkolt labda a bal kapufa mellé.

57. perc: Kerkez indít a saját térfeléről, Solanke lesre futott. Kisvártatva Kelleher újra bizonytalankodik, megint a hátvédek mentik meg, jelen esetben Matip.

Hosszabbítás lesz az Üllői úton: Ferencváros – Puskás Akadémia 2-2. a tét a legjobb 16 közé jutás a Magyar Kupában.

53. perc: Kelleher alászalad egy szögletnek, Gomez segíti ki a liverpooli hálóőrt. Kifejeli a labdát a gólvonal elől.

51. perc: Szoboszlai lövőcselek Détári módra, végül szerelik, kontráznak a hazaiak, akiket csak szabálytalanul tud megállítani a Liverpool.

50. perc: Újabb hazai lövés, ez kevésbé veszélytelen, de jelzi, nem adja fel a Bournemouth.

48. perc: Scott gondol egy merészet, 24 méterről tüzel futtából az egyenlítésre hajtó Bournemouth-középpályás. Nem sokkal ment fölé.

Már a hajrá zajlik a Magyar Kupában: FTC – Puskás 2-2

Kezdődik a második félidő, nincs csere egyik oldalon sem.

Liverpooli gólöröm Bournemouthban
Fotó: Faceboook/Liverpool FC Facebook
Liverpooli gólöröm Bournemouthban
Fotó: Facebook/Liverpool FC Facebook

45+1. perc: Mezőnyjátékkal ér véget az első félidő: Bournemouth – Liverpool 0-1

44. perc: Testközelben a két magyar, Kerkez fogja Szoboszlait, de a labda nem arra jön. Összefejel két másik játékos, de nincs komoly sérülés.

41. perc: Liverpool-szabadrúgás 35 méterről, Szoboszlai nagy erejű lövése a sorfalról vágódik vissza a mezőnybe.

38. perc: A világjáró Justin Kluivert kezd nagy szólóba, de a liverpooli 16-oshoz érve eladja a labdát. Pedig Solanke üresen várta...

A Magyar Kupában egyenlítettek a felcsútiak az Üllői úton, a 62. percben: FTC - Puskás 2-2

35. perc: Közel járt a gólhoz Szoboszlai Dominik. Egy igazítás után 14 méterről lőtt. Lapos próbálkozása centikkel zúgott el a hosszú sarok mellett.

31. perc: VEZET A LIVERPOOL! Egy kifejelt labdára Elliott dől rá 22 méterről, megpattan Quansahon, így jó GAKPO-nak, aki 6 méterről ballal a kapuba helyez, 0-1

28. perc: Egy-egy magyar lövésváltás! Előbb Szoboszlai tüzel jobbal laposan 18 méterről, de labdája keresztben elmegy a kapu előtt. A túloldalon Kerkez próbálkozik futtából ballal, de nem talál sarkot.

27. perc: Ez már liverpooli gólhelyzet. szoboszlai fut be területre a jobb oldalon, visszagurít, és Elliott 10 méteres lövésére leér a jobb alsó sarok elé a hazai kapus. 

26. perc: Elliott ívelését Szoboszlai belsőzi a levegőből középre, kivágják a hátvédek.

25. perc: Kerkeztől indul a Bournemouth ellencsapás, végül Cristie lő 14 méterről, kissé jobról, de kifordítja a bal lábát, a lövése pár méterrel elkerüli a kapu hosszú sarkát.

23. perc: Szép összjáték után rossz beadás: Szoboszlai indul el a labdával a jobboldali vonaltól, Szalahtól visszakapja, beemel,de túlzottan alányúl, így jócskán az alapvonalon túlra száll a labda.

A két csapat legutóbbi 9 mérkőzéséből 8-at megnyert a Liverpool, egyszer a Bournemouth győzött.

19. perc: Jones ugratja ki Szalahot, ám lesen van, és mellé is pörget az egyre aktívabb liverpooli támadó.

18. perc: Szalah letámad és kiharcol egy bedobást. az egyiptomi haján látszik, a szél is erős.

16. perc: Szoboszlai ad be jobbról, az alapvonaltól, Zabarnyi belelép, szöglet. A magyar válogatott csapatkapitánya végzi el a sarokrúgást, kifejelik a védők.

14. perc: Kerkez spiccelni rá Szoboszlaira a labdát a 16-os bal sarkánál, így nincs lesen Kluivert, éles szögből csavar, másodjára figja Kelleher.

13. perc: Az első kaput eltaláló lövés: Kluivert dől rá egy jobbról érkező labdára, gyenge, pattogós lövését vetődve, biztosan fogja a Liverpool kapusa.

A Liverpool a 4. a bajnokságban, a Bournemouth csak a 17.

10. perc: Szoboszlai sokszor bukkan fel a jobb oldalon, mivel Szalah beljebb húzódik. Jones ballábas lövését könnyedén blokkolják a hazaiak.

8. perc: Cimikasz, a Liverpool balbekkje jön zavarba, a lelátóra rúgja a labdát.

6. perc: Szoboszlai centerez jobbról, Kerkezen megpattan, végül a középső védők szögletre tisztáznak. A sarokrúgás nem veszélyes.

Közben Magyarországon a Magyar Kupában fordít a Fradi: FTC - Puskás Akadémia a félidőben 2-1

3. perc: Kerkez csúsztatja tovább a labdát a bal szélen, ám kimegy az alapvonalon túlra. Letámad a Bournemouth.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Pályán a csapatok. A hazaiak piros-feketében, a Pool zöld-fehérben. Szakad az eső, igazi brit kupacsatának ígérkezik az összecsapás.

A Ligakupában először a kezdőben Szoboszlai, aki csereként már vágott egy bombagólt korábban:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Másodszor feszül egymásnak a nyáron egyaránt Angliába igazolt két magyar válogatott labdarúgó. Augusztus 19-én a Liverpool FC 3-1-re verte hazai pályán a Bournemouth-t az angol első osztályú bajnokság, a Premiere League 2. fordulójában. Azon a mérkőzésen játszott először az Anfielden, hazai közönség előtt Szoboszlai Dominik, aki bár a statisztikusok nem neki adták, a mindent eldöntő harmadik gólban elévülhetetlen érdemeket szerzett: távoli, életerős lövése kipattant a kapusról, Jota pedig az üres kapuba helyezett. A Liverpool hátrányból fordított, majd 2-1 után, az 58. perctől, Mac Allister kiállítása miatt emberhátrányban játszott. Mindkét magyar végig a pályán volt.

Ezúttal is mindketten a kezdőcsapatban kaptak helyet, íme az összeállítások:

AFC Bournemouth: Radu – Smith, Mepham, Zabarnyi, Kerkez – Scott, Billing – Semenyo, Christie, Kluivert – Solanke. Vezetőedző: Andoni Iraola

Liverpool FC: Kelleher – Gomez, Matip, Quansah, Cimikasz – Elliott, Endo, Jones – Szalah, Gakpo, Szoboszlai. Vezetőedző: Jürgen Klopp

Nyitókép: AFP/Adrian Dennis

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2023. november 01. 22:17
Jó a kis Kluivert.Es egyre jobb,nem fog ő sok sót Bournemouthban elfogyasztani.
need-info
2023. november 01. 20:57
Mi az állás az Izrael-Palesztína meccsen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!