Megoldást sürget a Liverpool a botrányos szombati meccs miatt

2023. október 01. 22:37

„Megvizsgáljuk a rendelkezésre álló lehetőségeket” – írták.

2023. október 01. 22:37

A Mandiner is beszámolt róla, hogy a Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool kettős emberhátrányban 2-1-es vereséget szenvedett a Tottenham Hotspur vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában.

Később kiderült, hogy a Liverpool gólját az első félidőben még 0-0-nál meg kellett volna adni.

Luis Díaz meg nem adott góljáról a pályán levő játékvezetők hozták meg a döntést, a VAR ezt nem vizsgálta, ezért is folytatódott gyorsan a játék: ez hiba volt, elismerték az illetékesek. Vasárnapra azonban már a döntésnek következményei is lettek: a szombati súlyos hibájuk miatt felmentették a VAR-szobában ülő Darren England-Dan Cook párost.

A mérkőzés után vasárnap megszólalt Szoboszlai Dominik is. 

Még mindig nem jutok szóhoz, de lépjünk tovább!”

– írta.

Vasárnap este a Liverpool hivatalos nyilatkozatot adott ki az eset kapcsán. „Teljes mértékben elfogadjuk a játékvezetők munkájára nehezedő nyomást, de

ezt a nyomást a VAR létezésének és bevezetésének enyhítenie kellene, nem pedig fokoznia”

– írták a közleményben, majd kiemelték, hogy minden eredményt csak a felülvizsgálat során és teljes átláthatóság mellett kellene megállapítani.

A Liverpool kiemelte, fontos, hogy ilyen helyzetek ne fordulhassanak elő még egyszer.

„Addig is megvizsgáljuk a rendelkezésre álló lehetőségeket, hiszen egyértelműen meg kell oldani ezt a helyzetet” – írták.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: HENRY NICHOLLS / AFP

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
allen9
2023. október 02. 10:42
Nem értem, hogy miért nem lehet azt, ami az amerikai fociban, és a teniszben működik? Az edzőnek van lehetősége kikérni egy meccsen KÉTSZER a VAR-t. Ha igaza van, akkor marad a két lehetősége, ha nincs akkor már csak egy van. Nem állna minden szarért a játék.
Kétes
2023. október 02. 08:40
Nem jó mindenben a sporton túlmutató jelet keresni, de ez egy újabb jele Nagy-Britannia hanyatlásának. Alkalmatlan emberek fontos helyeken. Rishi Shunak mire alkalmas? (Viszont akár atomháborút is kirobbanthat.)
ördöngös pepecselés
2023. október 02. 06:02
a VAR előnye az hogy nemcsak a mérkőzéseket teszi tönkre a vontatott döntéshozatala miatt hanem napok helyett hetekig lehet vitatkozni az emberi tévedések miatt. A végső eredmény pedig nem az hogy a "bíró hülye" hanem az hogy csalnak. Ez pedig a sport halála.
anegy_
2023. október 02. 05:47
Az a megoldás hogy nem merül fel a "mindenható döntőbíróság" előtt, hogy újrajátszás! Így a VAR-szoba a csalás melegágya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!