Hivatalos: bejelentették, ki lesz az új német szövetségi kapitány

2023. szeptember 22. 13:40

Julian Nagelsmann a jövő évi, németországi Európa-bajnokság végéig irányítja a Nationalelfet.

2023. szeptember 22. 13:40
Press conference after DFB Executive Committee meeting

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Julian Nagelsmannt nevezték ki a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának. A német szövetség pénteki bejelentése szerint a Hansi Flicket váltó 36 esztendős szakember a jövő évi, németországi Európa-bajnokság végéig irányítja a Nationalelfet. 

Az előző kapitányt, Hansi Flicket szeptember 10-én küldték el – ő az első német szakvezető, akit menesztettek –, miután csapata 4-1-re kikapott Japántól odahaza felkészülési mérkőzésen, így 38 év után sorozatban háromszor szenvedett vereséget, és a legutóbbi 17 összecsapásából csak négyet nyert meg.

Később a vb-ezüstérmes franciák ellen egyszeri „beugróként” Rudi Völler csapatigazgató ült le a válogatott kispadjára. Nagelsmannt márciusban menesztette a Bayern München, ennek ellenére 2026-ig még él a szerződése a bajorokkal, de a klub valószínűleg érdekelt a megállapodás felbontásában, emellett korábban Flicket is elengedte a DFB-hez. 

A német válogatott október 9-én kétmeccses amerikai túrára indul, már az új szakvezetővel, aki 1926 óta a legfiatalabb német szövetségi kapitány. Csaknem 100 évvel ezelőtt a 34 éves Otto Nerzet nevezték ki a Nationalelf élére.

(MTI)

Nyitókép: Jörg Halisch / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. szeptember 22. 14:26
Klónozni kell, mert már nem maradt német az országban...
Novicsok-5
2023. szeptember 22. 13:44
Nincs is német játékos a német csapatban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!