A hat-null már történelem

2023. április 28. 09:06

Értem az ilyen rangadók lélektanát. Minden országban megvannak ezek a párosítások. Interjú.

2023. április 28. 09:06
null
Sztanyiszlav Csercseszov

Immár másfél éve dolgozik Magyarországon. Mennyit érzékel a hétköznapokban a Ferencváros és az Újpest rivalizálásából?

Értem az ilyen rangadók lélektanát. Minden országban megvannak ezek a párosítások, Oroszországban a CSZKA Moszkva–Szpartak Moszkva jelenti a csúcsot, Magyarországon a Fradi–Újpest. A derbit élvezik a szurkolók, az egész magyar futballnak használ, ha ez a két csapat telt ház előtt élvezetes meccset játszik, de nekünk a három pont mindennél fontosabb. Most éppen a derbi jelenti azt a soron következő meccset, amelyet meg kell nyernünk. Az idény hajrájában minden bajnoki fontos, nem szabad pontokat veszíteni.

Tavasszal hullámvölgybe került a Ferencváros, ám az öt nyeretlen bajnoki után a legutóbbi két meccset behúzta. Mondhatjuk, hogy ismét elkapták a fonalat?

Tavasszal valóban veszítettünk pontokat, de senki se feledje, hogy nyártól kezdve tizenhat nemzetközi kupameccsel játszottunk többet, mint az NB I-es vetélytársak. A Bajnokok Ligája és az Európa-liga-mérkőzések tempója teljesen más szint, teljesen más minőséget képviselő ellenfelekkel találkoztunk, ráadásul a tavaszi hullámvölgy sem arról szólt, hogy kilátástalanul futballoztunk. A csapatot sújtó sérülések ellenére is, olykor jobban játszottunk, mint az ellenfél, mégsem nyertünk. Máskor talán önmagunkhoz képest gyengébben teljesítettünk, mégis három pontot szereztünk. Ilyen a futball, de ahogy említettem, a múlt már nem számít: öt forduló még hátravan a bajnokságból, ezeket a meccseket kell megnyerni.

Lehet, hogy a motivációval volt a gond? Nyilván nem ugyanaz hatvanezer néző előtt futballozni a Puskás Arénában a Leverkusen ellen, mint néhány ezer néző előtt az idegenbeli NB I-es bajnokikon…

Biztos segítene, ha minden héten hatvanezer néző előtt léphetnénk pályára, csakhogy ez a Ferencváros. Itt teljesen mindegy, hogy több tízezer néző ül-e a lelátón, vagy mindössze ötszázan figyelik a meccset. Itt mindig hozni kell egy szintet, a győzelem pedig kötelező. Úgyhogy ez nem lehet kifogás. 

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. április 29. 10:21
A bíró elintézte a Kecskemétet!!!!!! Besegített a "Fradinak".
zakar zoltán béla
2023. április 28. 20:18
KTE-Paks 1-0! Hajrá MINDKETTŐ! Fradi már nincsen, nem magyar!
Igazszó
2023. április 28. 12:19
Kit érdekel a két idegenekkel, niggerekkel kitömött banda vergődése? Engem tutira nem. Majd ha tehetséges magyar gyerekek fociznak lelkesen, kemény akarattal, akkor esetleg. Addig pedig banánt nekik, ne labdát!
gyaloggos
2023. április 28. 09:54
CSAK a tények kedvvért, és nem piszkálódásként: MINDEN nemzetközi kupában szereplő csapat hasonló cipőben járt, jár. NEMZETI bajnokságok, kupák, nemzetközi kupameccsek. S az angol, spanyol, olasz, német bajnokságok egy csöppet erősebbek is, mint a magyar NB I.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!