Perintfalvi Rita: A rasszizmus nem lehet válasz, amikor Magyarország legnagyobb problémája a demográfiai válság lesz

2022. december 20. 20:23

A teológus Bolgár György vendége volt a Klubrádióban, ahol a világbajnokság politikai vetületéről beszélgettek.

2022. december 20. 20:23
null

A Klubrádióban is foglalkoztak azzal, hogy Németh Szilárd úgy ünnepelte Argentína világbajnoki győzelmét, hogy azt írta, egy fehér, keresztény és európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok. Ennek apropóján hívta meg Bolgár György Perintfalvi Ritát műsorába. 

Az ellenzéki médiaszemélyiség szerint „van a kereszténységnek Messin túl is egy ismert argentin képviselője, úgy hívják, hogy Ferenc pápa”.

– mondta Perintfalvi, aki szerint a katolikus egyháznak nagyon fontos, hogy az Európa-centrikusságon túl tudjon lépni, mert világegyház.

„Németh Szilárdék Argentínát Franciaországgal állították szembe, ami az európai kultúra egyik fellegvára, ott született meg a felvilágosodás, az értelem diadala, a demokrácia... ha ez már nem számít európainak, akkor azt is üzenheti a Fidesz-narratíva, hogy az az európai, ami ennek ellentmond” – folytatta.

Úgy fogalmazott, „sokak hordozzák ezt a fajta rasszizmust, nyilván, mert kevés a bevándorló, akik itt otthon tudtak volna találni, ellenben azoknak a száma, akik elhagyják az országot, pontosan az ilyen gondolatok miatt, azok sokkal többen vannak”.

– közölte Perintfalvi.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2022. december 21. 12:59
Állítólag teológus. Olyat nem lehetne, hogy azzal foglalkozik? Mert ez már egy kívülállónak is kínos amit művel.
ChatBot
2022. december 21. 12:42
Perintfalvinak tökéletesen igaza van.
bandee1
2022. december 21. 09:42
MIT AKAR EZ A SÁTÁNISTA RIHERONY A KÖZÉLETBEN???? VÁRJA MÁR A BUZIBARÁTJA A POKOLBAN.
ujujuj
2022. december 21. 07:45
Értem mire gondol a teológus asszony, de hadd éljek egy bibliai egyszerűségű példával: ha van egy kancsónk, amiből fogytán a víz, de nincs a közelben hűsítő forrás, de még egy csap sem, nem megoldás ha húggyal töltjük fel újra. Hiába könnyen és gyorsan lehet tele a kancsó újra, onnantól kezdve már nem vízzel, hanem húggyal van tele. A demográfiai válságra nem válasz az, hogy demográfiai hulladékkal töltjük meg az országot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!