A Magyar Állami Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter: A magyar sportot méltó helyére, a legfelső polcra helyeztük!

2022. szeptember 28. 13:54

Nem mindennapi információkkal és meglepetésekkel harangozták be a 65. M4 Sport Év sportolója-gálát.

2022. szeptember 28. 13:54
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Hét év után az egyik impozáns helyszínről (a Nemzeti Színházból) a másikba (Magyar Állami Operaház) költözik az utóbbi években komoly társadalmi eseménnyé váló Év Sportolója-választás.

A rendezvény sajtótájékoztatóján Ókovács Szilveszter főigazgató elmondta:

-  Amikor a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke, Szöllősi György úr megkeresett, nem sokat gondolkoztam, és jól is esett, hogy ránk gondolt. Hiszen

Én is úgy vélem, hogy a magyar sportnak a honi kultúrában, a művészetben és közéletben a legfelső polcon van a helye, és ezzel a lehetőséggel oda is helyeztük! Szívből örülök, hogy hazatalált. Annak is örülök, hogy az ország legnagyobb színpadán tudjuk kiszolgálni a közönséget és a sajtó képviselőit. Nem véletlen, hogy az Év Sportolója-választást hosszú évekre előre beírtam a naptáramba.

Ókovács Szilveszter főigazgató büszke, hogy az Állami Operaház lesz az Év Sportolója-gála helyszíne Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Ókovács Szilveszter főigazgató büszke, hogy az Állami Operaház lesz az Év Sportolója-gála helyszíne Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az eseményen megjelent Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár is, aki nem titkolta elégedettségét:

- A Magyar Kormány és a sportállamtitkárság kiemelt partnerként áll az esemény mellé, hiszen a hazai sport kiválóságai és az általuk képviselt értékek is hozzájárulnak ahhoz, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté váljunk.

Az eseményt közvetítő közmédia képviseletében Papp Dániel vezérigazgató bejelentette: megszületett a megállapodás, így további három évig is az M4 Sporton lesz élőben követhető a magyar sport legnagyobb ünnepe, az Év Sportolója-gála. 

- Mindez nem véletlen, hiszen az M4Sport Év Sportolója-gála az utóbbi évek egyik legnézettebb műsora a közmédián – tette hozzá a vezérigazgató.

A sajtótájékoztatón megjelent – áldott állapotban, hiszen mint olimpiai bajnokunk elárulta, decemberre várja második babáját, aki szintén fiú lesz - Kovács Ágnes úszó is, aki korábban négyszer is elnyerte az Év sportolónője-címet. A kiválóság egy emlék felidézésével kezdte:

- Szerencsére sokszor volt alkalmam részt venni az Év sportolója-gálákon. Emlékszem, először 1996-ban kaptam meghívást, már akkor sem árulták el előre, hogy a legjobb három közül ki lesz a győztes, de

természetesen azért, mert számomra hatalmas megtiszteltetés volt két ekkora klasszis mellett állni a színpadon. A következő évben már én lettem az első, ezt még három kitüntető cím követte. Erre azért is különösen büszke vagyok, mert mint ahogy az uszodában, úgy az Év sportolója-választáson is mindig vágytam rá, hogy elismerjék a teljesítményemet.

Az olimpiai bajnok Kovács Ágnest korábban négyszer választották meg az év legjobb sportolónőjének Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Az olimpiai bajnok Kovács Ágnest korábban négyszer választották meg az év legjobb sportolónőjének Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

Szöllősi György a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke többek között emlékeztetett arra, hogy a magyar sportújságírók 1958 óta választják meg az év legjobbjait, az utóbbi hét esztendőben egészen impozáns helyszínen, méltó körülmények között, a Nemzeti Színházban került sor az eseményre, de korábban a Vígszínházban, a Kongresszusi Központban, a BOK-csarnokban és az Akváriumban, sőt az is előfordult, hogy a Magyar Televízió egyik stúdiójában adták át az elismeréseket. Az MSÚSZ vezetője hozzátette, azért került sor a váltásra, mert amikor befejeződött a Magyar Állami Operaház felújítása, elgondolkoztak az esemény átköltözésének lehetőségén.

 Szöllősi György szerint a legméltóbb helyszínre került az Év sportolója-gála Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Szöllősi György szerint a legméltóbb helyszínre került az Év sportolója-gála Fotó: MTI/Máthé Zoltán

- Nem titkolom, e döntésben benne van a kockázat is – tette hozzá az MSÚSZ elnöke – de nekünk mindig szem előtt kell tartanunk, hogy a magyar sport hagyományaihoz, eredményeihez és ambícióihoz legméltóbb körülményeket teremtsünk erre az ünnepségre. A Nemzeti Színházról csak a legnagyobb elismerés hangján szólhatok, ahol

Külön köszönet illeti Szabó László urat, aki az Állami Operaházban is az esemény kreatív producere lesz, és az is a törekvésünk, hogy az elmúlt évek hagyományaihoz híven Szeles Mónikához, Carl Lewishoz vagy éppen Mark Spitzhez hasonló világklasszisok jelenléte is emelje az esemény színvonalát. De ami talán a leglényegesebb: a több mint 400 sportújságíróknak ismét számos nagyszerű magyar világklasszis teljesítmény közül kell kiválasztania a legjobbakat.      

Szöllősi György azt is hozzátetette: a Magyar Kormány, a sportállamtitkárság és a közmédia mellett visszatér a támogatók közé a Magyar Olimpiai Bizottság, amelynek elnöke, Gyulay Zsolt ígéretet tett arra: a  január 9-i gálán újra komoly szerepet vállalnak!

Nyitókép: A Magyar Állami Operaház az Év sportolója-gála méltó helyszíne lesz Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2022. október 03. 16:19
Ókovács Szilveszter: "A magyar sportot méltó helyére, a legfelső polcra helyeztük!" Hogy közben az Erkel Szinház kénytelen bezárni, az a magyar zenei világ felelősét láthatóan nem is zavarja. Egyeseknél a rezsimsggnyalásnak vannak határai. Ókovács nem tartozik közéjük.
foldizs
2022. október 02. 12:21
Milyen sportosak mind! :D
Gullwing
2022. október 02. 12:20
Látom szarevő náci egy pillanatig sem bírod ki a fajtád nélkül.
kukubenko
2022. október 02. 12:20
....és közben nyerítettél egy jó hangosat. ....vagy talán mekegni szoktál??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!