Biden alelnöke trumpi magasságokban: a migránsoknak otthon kell reményt adni

2021. június 11. 13:26

Kamala Harris szerint jobb, ha otthon találják meg a reményt az emberek.

2021. június 11. 13:26
null
Takács Zsolt

Kamala Harris, Joe Biden alelnöke sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kormány célja abban segíteni a guatemalaiakat, hogy otthon találják meg a reményt és azt javasolta, hogy

semmiképp se induljanak meg az amerikai-mexikói határig tartó veszélyes túrára,

mivel az Egyesült Államok be fogja tartani a bevándorlási szabályokat. 

Ez szöges ellentéte annak a harrisi kampányszlogennek, miszerint szolidarítanak azzal, aki már országon belül van.

Közben az alelnök egója óriási méreteket ölt az internetezők szerint: guatemalai utazása előtt a repülőgép végéhez sétált és a saját arcát ábrázoló sütiket osztott ki, ami teljes mértékben kiborította a Twitter felhasználóit. 

Harrist Guatemalába érve – ahol az alelnök külföldi vezetőkkel tárgyalt az illegális bevándorlásról – tüntetők fogadták, olyan molinókkal, amelyek szerint „Trump győzött”, „Kamala menj haza”, Ne pénzeljétek a bűnözőket”.

Egy másik plakáton az állt, hogy „elutasítjuk a korrupt politikusainknak adott 860 millió dolláros kenőpénzt”.

 

Harris Alejandro Giammatteivel találkozott, aki szerint Bidenék engedékeny migránspolitikája felbátorította a „prérifarkasoknak” nevezett emberkereskedőket, akik több ezer gyermeket visznek át a határon az USA-ba.

A guatemalai elnök szerint a két ország egyetért abban, hogy az illegális bevándorlás probléma, de a megoldásában már nem.

A Guardian szerint Harris első külföldi útja tehát nem sikerült túl jól.

(Borítókép: MTI/EPA/Abaca/Pool/Yuri Gripas)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2021. június 14. 19:37
Kamelod a Kamalát? Libernyákok egyesüljetek!
csuszka
2021. június 12. 00:36
Csak úgy szólok: az európai vezetőknek (Merkel, Macron, van der Leyen, spanyol és olasz elnök) is nagyjából ennyit kéne csinálniuk, hogy felére-harmadára csökkentsék az Európára irányuló illegális migrációt. Egy túrát tenni az afrikai országokba, és mindenhol elmondani nagyjából azt a szöveget, amit Kamala mondott. Nem lenne nehéz, de sokat segítene az EU-n és azokon is, akiket hamis ígéretekkel átvernek az embercsempészek.
olajfa1
2021. június 11. 20:25
Ha ez így van az USA-ban... AKKOR AZ EURÓPAI UNIÓBAN IS ÍGY KELL ELJÁRNI A "MIGRÁNSOKKAL"!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!