Vasúti modernizáció TOP 6 technikai újítás sorozatunk - 6. rész.

2021. április 04. 00:08

A vonatok internete

2021. április 04. 00:08
null

Az IoT (a dolgok internete) az összes olyan rendszerre, szoftverre és eszközre vonatkozik, amelyek kapcsolódnak egymáshoz, és képesek adatokat továbbítani az interneten keresztül. Ez a jelenség számos iparágat, köztük a vasúti ágazatot is gördülékenyebben és hatékonyabban működteti.

Már egyre több vasút alap szolgáltatásában szerepel a WiFi

A gyorssebességű WiFi lehetővé teszi az utasok számára, hogy továbbra is online maradhassanak. Azon keresztül hozzáférhetnek minden olyan információhoz, amelyhez kedvenc alkalmazásaikon és egyéb erőforrásaikon keresztül szeretnének, még akkor is, ha az állomást már elhagyták. Ellenőrizhetik például az e-maileket, a közösségi média felületeket, a webáruházakat, a film és tv műsorokat nézhetnek.

Az internet elérhetőséggel az utas úgy érezheti, hogy nem elfecsérelt idő az utazás.

Mai világunkban az idő a legnagyobb érték, a szabad WiFi hálózatok biztosításával az utas elfoglalja magát, szórakoztatóvá válik az utazás élménye.

Ezzel ösztönözve érzik magukat arra, hogy máskor is igénybe vegyék a vasúti szolgáltatásokat, mert kihasználva érezték idejüket. 

Ez egy win-win helyezt, mert az utas wifi-k létfontosságú analitikai adatokat szolgáltatnak az üzemeltető számára. Rengeteg adatot tudhat meg a vállalat utasairól, melyeket később felhasználhat, hogy az utazás élményét még jobbá tegye, a minőséget javítsa. Ilyen információ például az utasok tevékenységei, az útvonalak, az utazási napok, valamint, hogy mennyi időt töltenek a járművön és az állomásokon.

Az intelligensebb elemzési platformokkal más adatforrások integrálhatók a WiFi rendszerekbe, amely magában foglalhatja a jegyeladásokat, a parkolási információkat, a hírcsatornákat és tulajdonképpen a lehetőségek tárháza végtelen. Ez lehetővé teszi, hogy teljes utasprofilt építsenek ki, és mélyebben értsék utasaik igényeit, elvárásait. Ezek az adatok később felhasználhatóak arra, hogy az utasokat célzott promóciós üzenetekkel, kedvezményekkel keressék meg, mely hosszútávú befektetés, ami az ügyfeleket lojálissá és hűséges felhasználóvá teszi. 
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda.
2021. április 05. 11:03
"Az internet elérhetőséggel az utas úgy érezheti, hogy nem elfecsérelt idő az utazás." Végre rájöttek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!