Növekvő kihívások és megoldások az IoT világában

2021. április 05. 21:46

Az intelligens városok lényegében az IoT összetett hálózatától függnek. Amint az intelligens városi tér bővül, a fejlett IoT-rendszerek telepítése is növekszik. A mobiltelefonoktól kezdve a forgalmi jelzésekig minden összekapcsolódik, és minden folyamatosan adatokat oszt meg velünk.

2021. április 05. 21:46
null

Internet Of Things – Dolgok Internete, amely olyan különböző, egyértelműen azonosítható elektronikai eszközöket jelent, amelyek képesek felismerni, valamilyen lényegi információt, és azt egy internet alapú hálózaton egy másik eszközzel kommunikálni.

Az ABI Research globális technológiai piaci tanácsadó vállalat szerint az IoT- hálózatok intelligens városfejlesztés céljából történő telepítéséért folytatott versenyben, kevés hangsúlyt fektetnek a digitális biztonságra. Pedig az intelligens városok és vállalkozások gyakori kibertámadásokról számolnak be. Ezek a támadások főleg a kommunikációs rendszerek feltörését, az érzékelők adatainak manipulálását, a rendszerek váltságdíj követeléseit és a személyes információ lopását jelentik. 

Az IoT vonzza a kiberbiztonsági fenyegetéseket

A Digital14, az Egyesült Arab Emírségekbeli központja a digitális átalakítással és a kibertűrőképességgel kapcsolatban, az IoT által kiváltott jelentős kiberbiztonsági veszélyekre figyelmeztet. Egyre inkább az intelligens városi megoldások felé haladunk, melyek azt vetítik előre, hogy a kiberbiztonsági kockázatok erősödnek. 

A tanulmányban aggódva említik meg, hogy a támadási felület kibővül az IoT által bemutatott összes számítógépes ellenfél számára. A Digital14 szerint az intelligens városok hatalmas termelékenységnövekedést és hatékonyságot jelentenek, de a helyi vállalatok erősen hálózatos környezetben működnek. Ez megnyitja kapuit a szapora rosszindulatú programok előtt, amelyek súlyos károkat okozhatnak, illetve bevonza a számítógépes bűnözőket. 

Világszerte körülbelül 22 milliárd hálózati eszköz van. Ezen eszközök mindegyike belépési pontként szolgál a rosszindulatú szereplők számára. A legnagyobb veszélyben a mindennapos használatban lévő eszközök, mint az IP-kamera és digitális videórögzítők vannak.  

Az IoT-eszközök az okos városok láncolatának gyenge láncszemei. Joshua Knightnak, a Digital14 kibervédelemért felelős alelnöke azt állítja, hogy a vállalkozások és az egyéni végfelhasználók számára elengedhetetlen a potenciális sebezhetőség felismerése. Létfontosságú, hogy körültekintő lépéseket tegyenek hálózataik és a kibertámadások elleni védelem érdekében. 

A tanulmány több intézkedést javasol a szervezetek számára, hogy megvédjék magukat az új és folyamatosan változó fenyegetések ellen. 

Ezek közül néhány egyszerű példa: 

  • IoT-eszközök ellenőrzése a telepítés előtt
  • Az IoT hálózat összes eszközének folyamatos figyelemmel kísérése
  • IoT-eszközök elkülönítése kulcsfontosságú és érzékeny hálózatokból

COVID-19 és a kiberbiztonság

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a koronavírus-járvány kihatással van az életünk minden szegmensére, így például a kiberbiztonságban is szerepet játszik. A vállalatoknak most ugrásszerű változásokat kell végrehajtaniuk a technológiát illetően. Ez magában foglalja a hirtelen lezárt munkaterületek miatt felmerülő követelmények teljesítését. Új eszközök és hálózati rendszerek hozzáadása kihívásokat jelent a kiberbiztonsággal kapcsolatban. Ezen erőfeszítések védelme érdekében fontos, hogy a vállalkozások túllépjenek az eredeti taktikai megközelítéseken, az alapul szolgáló biztonsági stratégiák javítása érdekében. 
Fel kell tudnia ismerni, hogy a rövid távú zavarok, hosszú távú kihívásokat jelentenek.

A továbbiakban az élbiztonságnak, a felhőbiztonságnak és a hálózati biztonságnak szinonimaként kell működnie. A biztonság által vezérelt hálózati stratégia, amely egy teljes elosztott hálózatot egyetlen, koherens megoldássá egyesít, már nem elválasztható. 

A szervezetek a mesterséges intelligenciát felhasználhatják a biztonság által vezérelt hálózatokhoz, hogy ösztönözzék a távoli hozzáférést támogató hatékony és integrált megoldásokat. Ez kiterjedhet a dinamikusan elosztott hálózati és felhőkörnyezetre is. 
Továbblépve ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy olyan kiemelt kihívásokra összpontosítsanak, mint a szegmentálás és a hitelesítés. Ennek célja a vállalkozások védelme, valamint felkészülés az 5G lehetőségekre. További célok közé tartozik a rendkívül gazdag média és más okos megoldások védelme, beleértve az intelligens járműveket, épületeket és városokat. 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!