Elvándorlás a Szilícium-völgyből?

2016. március 05. 14:00

Az egy évvel ezelőtti 30 százalékkal szemben, február elején a Szilícium-völgyi techmunkát keresők 35 százaléka szeretné máshol folytatni.

2016. március 05. 14:00

Egyre több mérnök és más IT-szakember tervezi, hogy elhagyja a Szilícium-völgyet, és más tech csomóponton, például a texasi Austinban vagy Seattle-ben telepedik le a munkakereséssel foglalkozó Indeed.com oldal szerint.

Az egy évvel ezelőtti 30 százalékkal szemben, február elejéig a régió tech munkakeresőinek 35 százaléka próbálkozna máshol. Legtöbbjük l 31-40 éves. A számok azt sugallják, hogy máshol jobb lehetőségeket találhatnak, illetve olcsóbb régióba költöznének. (Az USA-ban a Bay Areaban a legdrágább a lakásbérlés.)

Mindez nem jelenti azt, hogy ne San Francisco környéke lenne az Egyesült Államok elsőszámú tech csomópontja, amit szintén számok igazolnak: a helyi munkakeresők 65 százaléka nem változtatna, és az ország más részeiről naponta költöznek a Szilícium-völgybe.

De az is kétségtelen, hogy a legújabb trendek egyértelműen jelzik: az ország más részein is javulnak a technológiai lehetőségek. Miután a tehetséges dolgozók kisebb városokba költöznek, a techvállalatok követik őket. A Facebook és Google például nemrég nyitott irodát Austinban, Seattle-ben és Portland-ben (Oregon).
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2016. március 08. 14:48
Nem csak az információk, hanem az informatikusok is könnyen áramlanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!