Super Bowl 50

2016. február 07. 09:58

Az USA profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015-ös nagydöntőjét, az 50. Super Bowlt magyar idő szerint február 8-án, 0.30-kor rendezik meg, a kaliforniai Santa Clarában.

2016. február 07. 09:58

A Super Bowl 50. nagydöntőjének ismertebb neve az 
Golden Super Bowl (Arany Super Bowl). A mérkőzést Golden State (Kalifornia) területén játsszák, a San Francisco Levi’s stadionjában. Az 50. évforduló hagyományosan aranyévfordulóként ismert. A szezon folyamán így az arany szín dominált az NFL megjelenésében. A logókban is jellegzetes az aranyszín, a pályákon az 50 yardos vonalat jelző szám arany színű.
 

A mérkőzés egyik résztvevője a Carolina Panthers, amely az alapszakaszból az NFC első kiemeltjeként jutott a rájátszásba 15–1-es mutatóval. Erőnyerőként csak a konferencia-elődöntőben játszott először. Hazai pályán a Seattle Seahawkst is legyőzte. A konferenciadöntőben szintén hazai pályán győzött az Arizona Cardinals ellen. A Carolina korábban egyszer játszott Super Bowlt, amelyet elvesztett (XXXVIII).
 
 
A másik résztvevő a címvédő Denver Broncos az alapszakaszból az AFC első kiemeltjeként jutott a rájátszásba 12–4-es mutatóval. Erőnyerőként csak a konferencia-elődöntőben játszott először. Itt hazai pályán a Pittsburgh Steelerst győzte le. A konferenciadöntőben szintén hazai pályán győzött a címvédő New England Patriots ellen. A Denver korábban hétszer játszott Super Bowlt, ebből kettőt nyert meg (XXII, XXIII).
 


A Carolina Panthers-Denver Broncos elleni összecsapását Magyarországon is élőben közvetítik (Sport2), 22 órától felvezető műsorral is jelentkeznek.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!