A LEGO is ott van a CES-en

2016. január 06. 09:22

A LEGO bemutatta a WeDo 2.0 új robotos építőjátékát, amit gyerekeknek szán, hogy már korán megkedveljék a programozást és az informatikát.

2016. január 06. 09:22
Mona Lalwani



Nagy divat volt 2015-ben a Kódolás Órája és egy halom gyerekjátékot készítő cég is előrukkolt valamilyen robottal több-kevesebb sikerrel. A LEGO biztosra megy, így 2016-ban hiszen nem kell reklámozni a szülőknek, ők mindig hozzák a formájukat. Ha egy kiskorú gyerek betéved egy boltba mindig kiharcol magának valamilyen játékot. A WeDo 2.0 280 darabból áll, motorizált robotot lehet belőle építeni, van benne alapfokú kódolás is, tudomány és informatika is, pont olyan mértékben, amitől sem a szülők és sem a kedves gyermek nem fogja majd kidobni a játékot a kukába.

 


Felépíthetjük így belőle Milo-t az egyszerű robotot, amit programozhatunk kódokkal is éppen mit tegyen, milyen tudással rendelkezzen, mert tanítani kell őt is, mint egy gyereket. Általános iskolások számára ajánlja a LEGO a cuccot, ezt a szerepet be is tölti, tényleg az ikonos megoldással, mint egy okostelefont kezelne a gyerek az építés és programozás közben inden egyszerűen működik és jön az elvárt siker élménye is. Vannak komolyabb projektek is a szettben, ezekhez már egy kicsit több tudás és kitartás és szülői segítség kell már azért. Építhetünk marsjárót is így akár. A WeDo 2.0 már kapható is, 160 dollárba kerül és van tanároknak is kiegészítőcsomag hozzá, ha szeretnék az iskolába is az unalmas informatikai órák helyet ezt tanítani, ez 290 dollár.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!