Kihagyták a főszereplőt a Star Wars Monopolyból

2016. január 06. 12:00

Darth Vader, Luke Skywalker, Finn és Kylo Ren – őket lehet választani figuraként a Monopoly Star Wars-témájú különkiadásában. Furcsa módon kimaradt viszont a film főszereplője, Rey: ez pedig sokak szerint ismét rávilágít arra, hogy a játékgyártók nem kifejezetten erőltetik a női karaktereket a blockbusterekhez kapcsolódó termékekben. A Hasbro szerint viszont csak nem akartak spoilerezni.

2016. január 06. 12:00

Kihagyta Az ébredő Erő főszereplőjét a Monopoly tematikus kiadásából a Hasbro: Darth Vader, Luke Skywalker, Finn és Kylo Ren a választható karakterek a társasjátékban. Feltűnően hiányzik azonban a sorból az új Star Wars film főszereplője, a Daisy Ridley által alakított Rey – az io9 szerint és szerintünk is neki kéne szerepelnie itt Finn helyett, aki ugyan remek fickónak tűnt, de mégsem ő volt a főszereplő.

A probléma nem teljesen újdonság, a női karaktereket korábban is gyakran mellőzték más franchise-ok esetében is: ott van például az Bosszúállók-filmek Scarlett Johansson által alakított Fekete Özvegye, akit egészen konkrétan kihagytak abból a játékszettből, ami az ő egyik legmenőbb jelenetét dolgozta fel az az Ultron korából.

A Hasbro közben reagált: az indok szerintük ebben az esetben az volt, hogy mivel a játék hónapokkal a film előtt jelent meg, nem akartak a karakter szerepeltetésével felfedni bizonyos történetelemeket. Hozzátették: több másik játékukban, ami később jelent meg, már súlyának megfelelően szerepel Rey.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabolcsi Gergely
2016. január 09. 18:29
elég szomorú, ha egy film már attól is feministának számít, hogy egy nő benne a főszereplő:((
dávid
2016. január 06. 19:39
szánalom
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!