A Microsoft új mobilos ébresztőórája

2016. január 22. 06:49

A Mimicker Alarm játékosan próbál felébreszteni minket.

2016. január 22. 06:49

A Microsoft titkos laboratóriumában egyre jobb dolgok készülnek. A Project Oxford most a gépi tanulást veti be (ennek az API-ja van elrejtve az ébresztőórában), hogy tényleg könnyedén ébredjen az ember már korán reggel. Három játékkal próbálja ezt elérni: figyeli a mimikánkat (vagyis grimaszolni és pofákat kell vágni a mobilunknak kérése szerint), színeket kell azonosítanunk és felismernünk, illetve nyelvtörő szavakat kell az okostelefonnak helyesen és megfelelően kiejteni. Mindezt reggel, félálomban zombi állapotban.

A Mimicker Alarm ébresztésekor a szokásos szundi, vagy a letiltás opciót dobja elénk. Az elsővel 5 percet nyerhetünk, aztán jönnek könyörtelenül a játékok (vagy pszichikai kínzások inkább), és sikeresen le kell győznünk fél perc alatt  ezeket az akadályokat, mert csak ekkor tudjuk lekapcsolni az ébresztőórát végleg. Ha újra bealszunk közben megint riaszt a fránya ébresztő természetesen és kezdődik minden újra. 
 
 
 
Lehetőség van előre megválasztani melyik játékkal akarunk másnap reggel megbirkózni és szenvedni, tehát csak magunkat okolhatjuk emiatt majd. Kérdés az, nem fogja-e majd az átlagember a falhoz vágni a mobilját és szidni a Project Oxford munkatársainak a felmenőit és törli ezt a Mimicker Alarm-ot rögvest az első támadásakor. Vagy szenved tovább, hiszen csak fel kell ébredni valamikor.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!