Jó egy robot a háztartásban az ünnepek alatt

2015. december 20. 15:20

Karácsonykor jól jöhet egy robot a háztartásban. Segíthet az ünnepi előkészületek melós feladataiban is és gyorsabb mint a gazdái.

2015. december 20. 15:20
Andrew Liszewski

Legalábbis a RE2 Roboticsnál úgy gondolták. Ha már manapság mindent tud egy robot, hiszen csak a programját kell tökéletesíteni, akkor fogjuk be a téli szünetben is, hiszen sokba került a cégnek. Legalább legyen valami haszna a cég vezérének is az otthoni háztartási munkák megsegítésében, ha ebben az évben végig arról tartott Prezis prezentációkat mennyire jobbá és egyszerűbbé teszi egy ict cég életét a robotika. A legegyszerűbb dolog, ha valamilyen unalmas, de nagy figyelmet igénylő feladatot bízunk rá. Ilyen lehet a karácsonyi dekorációhoz illő papírhópelyhek elkészítése, ami egy tucat után már elég sok hibalehetőségre ad lehetőséget egy humanoidnak. A bádogember viszont gyors, és teljesen ugyanolyan darabokat készít, olyan mintha boltban vettük volna őket. Persze ha nagyon akarjuk, kicsit bolondítunk a programon és bele lehet tenni hibákat is, mint a MIDI-szekvenszereknél, hogy ne legyen túl gépies vagy tökéletes a végeredmény.

Másrészről lehet vele a szomszédoknál is büszkélkedni, hogy az asszony nálunk már fel lett szabadítva, hiába beszélt az Ákos és a Kövér Laci is, már robottal helyettesítettük a háztartásban. Vígan kiteljesedhet az ünnepi kör alatt is, csak a rokonokkal kell majd megbirkóznia, de az meg közös nyomor mindenkinél. Más kérdés, hogy szőrösszívű feminista unokahúgunk majd biztos ki fog akadni, mert a robot is lehet nő és férfi. Színt kell vallanunk, akkor most melyik nemhez tartozik a bádogember, aki a karácsony alatt itt rabszolgáskodott. Igaz hópelyheket készít, ami nem kemény munka, de akkor is ki van zsákmányolva és a gépeknek is vannak jogai, mert ő látta a Mátrixot és tudja, hogy rossz vége lesz ennek, lehet, hogy már 2016-ban. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!