Virtuális lakberendezés

2015. november 10. 07:13

A svéd Vicator belsőépítészei már az új trendek szerint a virtuális és a kibővített valóság segítségével rendezik be a lakásokat.

2015. november 10. 07:13
Peter Graham

A svéd Vicator cég már 2014 óta kísérletezik virtuális valóságra épülő megoldásokkal a lakberendezésben. A terveket VR 3D modellekben készítik el (a Unity játékfejlesztő programot használják hozzá), majd Oculus Rift HMD sisakkal be is lehet járni az épületet és kezdődhet a munka. A belsőépítész pozícióját az Omnideck 6 követi, az Omnifinity szoftver felel a konkrét virtuális belsőépítészeti munka kivitelezésért. A virtuális valóságban így már előre akár a ház építése előtt is meg lehet tervezni a a belső és külső tereket, csak az épület pontos és végleges tervrajzai kellenek hozzá. Az ügyfél pedig már előre tudhatja mit lehet csinálni a lakásából és mit nem. Nagyobb összeget csak a végső terv kiválasztása után kell költenie, mert a virtuális modell a végtelenségig (vagyis a lakás átadásáig) variálható. Olcsóbb is, mint egy belsőépítész már kész munkáját újrakezdeni, mert nem felelt meg az ízlésünknek mert kontár volt a kivitelezés.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!