Geisenheim idén is várja a magyar diákokat

2015. október 23. 10:00

Az egyik legelismertebb európai borászati egyetem, a németországi Geisenheimi Főiskola idén is örömmel vár kelet-közép-európai diákokat, így anyaországi vagy határon túli magyarokat is féléves előkészítő programjára. Nyelvtanfolyam és szakmai gyakorlat vár a jelentkezőkre.

2015. október 23. 10:00

Mint azt a Mandiner.bor megírta, a Geisenheimi Főiskola az elmúlt évben kezdett el intenzívebben foglalkozni külföldi diákjainak integrációjával a németországi felsőoktatási életbe, majd tanulmányaik végeztével az ottani munkaerőpiacra. Az ezzel foglalkozó Pre-Study projekt célja, hogy a felsőoktatási tanulmányaikat Geisenheimben elkezdeni szándékozókat optimálisan felkészítse egy német nyelvű képzés elvégzésére.

Az intézmény lapunknak küldött közleményéből kiderül: idén is örömmel várnak kelet-közép-európai diákokat, így anyaországi vagy határon túli magyarokat is.

A Pre-Study projekt alatt a főiskola gyakorlati helyet biztosít az érdeklődőknek a képzés elkezdéséhez elengedhetetlen előzetes szakmai gyakorlat elvégzéséhez, ingyenes német nyelvtanfolyamot kínál, valamint geisenheimi hallgatókon és más munkatársakon keresztül szívesen segít és ad tanácsot a mindennapok egyéb ügyeiben is, mint a lakáskeresés, a biztosításkötés és a tanulmányok finanszírozásának sokszínű lehetőségei. A projekt legsikeresebb résztvevőinek idén először arra is lehetőségük nyílik, hogy az előzetes gyakorlat végeztével egy havonkénti 250 euró összegű részösztöndíjat kapjanak az első két szemeszter idejére.

A geisenheimi szőlészet-borászat, a nemzetközi borgazdaság és az italtechnológia képzések iránt érdeklődőknek 2015. december 13-ig van lehetőségük jelentkezni a Pre-Study programra. A kertészmérnöki, valamint az újonnan induló logisztikai és friss-élelmiszer-menedzsment, valamint élelmiszerbiztonsági alapképzések iránt érdeklődők 2016. március 13-ig jelentkezhetnek és érdeklődhetnek (itt vannak az elérhetőségek).

Pár szó a Geisenheimi Főiskoláról

A Rheingau borvidék szívében, Geisenheimben jelenleg körülbelül 1200 hallgató vesz részt bachelor képzésben. A diákok az itt szerzett magasfokú és világszerte elismert végzettséggel jó eséllyel találnak munkát a világ minden pontján. A modern felszereltségű laborok, előadók és médiatermek, a főiskola saját borászata és italtechnológiai központja, a több, mint 30 hektáros szőlőterület, valamint a gyümölcs- és zöldségtermesztésre használt üvegházak megfelelő színhelyet biztosítanak az intenzív gyakorlatorientált, de magas színvonalú képzéshez. Ismert magyar borászok, mint ifj. Heimann Zoltán és ifj. Dúzsi Tamás is tanultak Geisenheimben. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!