A nemzet borászata: a Veritas pörgeti a Tokaj Kereskedőház borait

2015. október 13. 13:27

A Tokaj Kereskedőház Zrt. értékesítési megállapodást kötött a hazai vendéglátóhelyeket ellátó Veritas Borkereskedéssel, amelytől 15 százalékos árbevétel-növekedést remél a belföldi értékesítés területén. A Veritas a nemzet borászataként emlegeti az állami tulajdonú borászatot.

2015. október 13. 13:27

Gaálné Király Enikő, a Tokaj Kereskedőház vezérigazgatója elmondta, a megállapodással évi negyedmillió palackkal növekedhet a minőségi tokaji borok eladása a hazai idegenforgalmi- és vendéglátóhelyeken, több mint 2200 vendéglátóipari egységben lesz ugyanis elérhető ezentúl a Tokaj Kereskedőház borkínálata. Az állami borászati cégvezér kiemelte, hogy a megállapodás áttörést jelent a cég értékesítési stratégiája szempontjából, hiszen eddig nem volt jelen ebben a piaci szegmensben. Gaálné Király Enikő arra számít, hogy a megállapodás révén 2016-ban már mintegy 250 ezer palack bort értékesítenek a szektorban, a Tokaj Kereskedőház ebből származó árbevétele pedig 15 százalékkal bővül.

Gaálné hozzátette, hogy a magasabb haszonkulcsot felmutató prémiumszegmensben történő értékesítés miatt emelkedő árbevételből a Tokaj Kereskedőház a minőségi szőlőalapanyag felvásárlási árának évről-évre történő folyamatos növelését finanszírozza.

A bel-, és külföldi piacokon a kereskedőház évente 6-8 millió palack bort értékesít, a tervek szerint három éven belül elérik majd a 10 millió palackot. A vezérigazgató közölte: a mintegy 130 dolgozót foglalkoztató Tokaj Kereskedőház Zrt. az idén a múlt évihez hasonló, 2 milliárd forint körüli árbevétellel számol.

A nemzet borászatáról beszél a borkereskedés

A Veritas a honlapján, külön bannerrel jelentette be a hírt, rögtön a nemzet borászataként aposztrofálva a Tokaj Kereskedőházat. Így:

„Megszáradt a pecsét a szerződésünkön, ezért a hónapok óta a háttérben zajló tárgyalások után hivatalosan is kihirdethetjük: A HoReCa szektorban mi lettünk a nemzet borászatának kizárólagos hazai forgalmazója. A Tokaj Kereskedőház Zrt. elemi változásokon ment keresztül az elmúlt években, melynek legmeghatározóbb része, hogy az új kínálatot Áts Károly főborász munkájának köszönhetően állították össze, trendi vonalakat csempészve a tradicionális ízekbe. Megtisztelő és felelősségteljes feladatot kaptunk, melynek szeretnénk tökéletesen megfelelni” – írják a honlapon.

A borok árai azok, amikről egy hónapja a Mandiner.boron elsőként beszámoltunk: a friss alapbor, a cuvée 1490 forint, a prémium furmint 2080 forint, a kései sárgamuskotály 1781 forint, a dűlőszelektált komoly Kővágó-furmint 5385 forintba kerül.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!