3D érnyomtató

2015. október 26. 18:00

A bioprinting a 3D nyomtatás legizgalmasabb és legspeciálisabb területei közé tartozik. Kínai kutatók elsőként a világon érrendszer létrehozására alkalmas gépet építettek.

2015. október 26. 18:00

A 3D nyomtatás egyik legígéretesebb ága a sokak szerint teljesen külön szakterület bioprinting, életmentő orvosi alkalmazásokkal. Egyes kutatások nyilvánvalóan csak évek múlva válnak valósággá, viszont egy tényleg szenzációs fejlesztést a napokban jelentett be a délnyugat-kínai Csengduban a Revotek.

Teljesen egyedi printert fejlesztettek, amellyel részletesen kidolgozott erek, érrendszerek hozhatók létre, többrétegű sejtekkel. A gép világelső, mert eddig még egyetlen nyomtatóval sem lehetett ereket „gyártani.” A Revotek főként őssejt-kutatással foglalkozik, és bizakodnak, hogy a mostani fejlesztésnek fiziológiai funkciókkal rendelkező szövetek tenyésztésében is komoly hasznát veszik.

A csomag nyomtatót, „biotintát”, nyomtatás utáni feldolgozó rendszert és orvosi képalkotásra kitalált felhőplatformot tartalmaz.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!