Rakaczki Gábor az év bortermelője Tokaj-Hegyalján

2015. június 21. 10:28

Szoros mezőnyből került ki győztesen a Sauska Tokaj főborásza: mellette Wille-Baumkauff Márta, Samuel Tinon és ifj. Szepsy István neve szerepelt a jelöltek közt. Rakaczki Gábor korábban a Gróf Degenfeldnél és a Tokaj Kereskedőháznál is dolgozott.

2015. június 21. 10:28

Nem számított arra, hogy ő maga lesz idén az év bortermelője Tokaj-Hegyalján, hiszen szoros volt a verseny és erős a mezőny, értékelt Rakaczki Gábor a Hegyalja.info-nak. A borvidéki hírekről beszámoló hírportál szerint összesen négyen voltak esélyesek a cím elnyerésére, a tokaji hegyközség jelöltje mellett Wille-Baumkauff Márta, Samuel Tinon és ifj. Szepsy István neve szerepelt a jelöltek közt.

A jelenleg a Sauska Tokaj főborászaként dolgozó Rakaczki Gábor korábban két meghatározó tokaji borászatnál, a Gróf Degenfeldnél és a Tokaj Kereskedőháznál dolgozott. A Sauska Tokaj többek közt arról is ismert, hogy világfajtákat, mint a chardonnay és a sauvignon blanc fajtaborként is piacra dob, vagy éppen tokaji szőlőfajtákkal — mint a furmint és a hárslevelű — házasít. A birtokon egy ideje hagyományos eljáráson alapuló pezsgőkészítésbe is belefogtak, ahol hasonló elv alapján egy fehér- és egy rozépezsgő is készül.

A fotót Erdős József készítette a Hegyalja.info-nak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!