Bővült a Terra Hungarica

2015. február 17. 08:17

Három a magyar igazság: a Tokaj-Hegyalján borászkodó Dorogi István, a villányi Horst Hummel és a felvidéki Mátyás András is tagja lett a természetközeli és autentikus borokat készítő Kárpát-medencei borászokat tömörítő Terra Hungaricának.

2015. február 17. 08:17

A Wine Flow szúrta ki, hogy három taggal bővült a Terra Hungarica. A tokaj-hegyaljai borvidéken, Tarcalon dolgozó Dorogi István 1999 óta borászkodik, Dorogi Testvérek néven futó pincészete jó ideje ott van a hazai Tokaj-rajongók fejében. Tavaly interjút is készítettünk vele, amiben a kezdetekről és saját Tokaj-képéről is beszélt nekünk.

Horst Hummel a villányi borvidéken gazdálkodik 1998 óta, 2008 óta organikusan. Portugieserből, kékfrankosból és cabernet francból készülő vörösborainak fő piaca Németország. Mátyás András 2003 óta dolgozik azon, hogy pinot blanc-jai, rajnai rizlingjei és pinot noirjai a lehető legtermészetközelibb módon készüljenek el a felvidéki Kisújfalu környékén található szőlőterületeiről. Tagja az Autentista Slovakia összefogásnak is, akik egy szigorú charta alapján készítik boraikat.

A tagfelvételen túl a közösség több célt is kitűzött maga elé, például az idei évtől kezdve teljes körű laborvizsgálattal szúrópróbaszerűen ellenőrzik a Terra Hungarica márkanevet viselő borok szermaradvány-tartalmát, továbbá az idei évjárattól kezdve maximalizálják a borok kénszintjeit is, olvasható a társaság közleményében.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!