Új vezetés a Tokaj Kereskedőház élén

2015. január 26. 18:17

Új vezérigazgató kerül az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház élére: Goreczky Gergelyt az eddigi általános vezérigazgató-helyettes, Gaálné Király Enikő váltja. Goreczky borvidéki tanácsadó lesz, utódja leépítéssel kezd a cég élén.

2015. január 26. 18:17

Új vezetőség irányítja februártól a kizárólag állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt.-t, közölte a cég kommunikációs partnere az MTI-vel hétfőn. A tájékoztatás szerint február 1-jétől Goreczky Gergely eddigi vezérigazgatót Gaálné Király Enikő váltja a tisztségben, aki az elmúlt év szeptemberétől általános vezérigazgató-helyettesként dolgozott a társaságnál. Az eddigi vezérigazgató a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanácsának munkáját segíti tanácsadóként.

A társaság szőlészeti igazgatója Balassa István lett, az új vezetői pozíció létrehozásával a társaság a minőségi szőlőtermelés fontosságára kíván a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetni, fogalmaz az MTI-hez eljuttatott közlemény, amely arra is kitér, hogy a társaság pénzügyeinek közvetlen felügyeletét Sviatkó Gábor látja el, míg Majoros Lászlót a termelési folyamatok felügyeletével bízták meg. 

Leépítés jön

A jelenleg mintegy 160 főt foglalkoztató Tokaj Kereskedőház vezetése a társaság működésének hatékonyságát a vállalati folyamatok optimalizálásával is javítani kívánja. A magyarországi és külföldi cégek humánerőforrás-gazdálkodását vizsgáló összehasonlító elemzések arra mutattak rá, hogy a borszektorban tevékenykedő hasonló méretű vállalatok általában fele-, harmada akkora létszám mellett dolgoznak, így képesek versenyképesen működni. Az új technológiák alkalmazása viszont egyszerre teszi lehetővé, hogy a Tokaj Kereskedőház csökkentse a közvetlenül foglalkoztatott munkatársak létszámát, miközben a korábbinál több gazdálkodónak biztosítson megélhetést integrátorként.

„A munkavállalói létszám csökkentése egy fájdalmas lépés, amelyet a vállalatvezetés a hatályos jogszabályi előírások maradéktalan betartása mellett kíván végrehajtani. Egyúttal a társaság minden segítséget meg kíván adni a távozó munkatársaknak újbóli elhelyezkedésük megkönnyítése érdekében” – hangsúlyozta Gaálné Király Enikő.

A vállalatvezető kifejtette: a társaság 20 év adósságát törleszti az eddig halogatott reformok végrehajtásával. Ugyanakkor minden munkatársuk fontos, legyen szó akár szellemi, akár fizikai alkalmazottakról. Éppen ezért a társaság szorosan együtt kíván működni a – kormány által egy évvel ezelőtt elindított BOR-VIDÉK Tokaj Hegyalja Nemzeti Program koordinációjáért felelős – Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanácsával is. A cél, hogy a távozó munkatársak közül a lehető legtöbben találjanak új lehetőséget szakmájukban, a szőlő- és bortermelés területén.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!