Nyúlászó, Becsek: itt vett szőlőt Lázár

2014. december 05. 16:06

Öt különböző helyrajzi számon lévő 1,3 hektárnyi mádi szőlőterület haszonélvezeti joga van Lázár János feleségének nevén. A Népszabadság kiderítette: a területek a Nyúlászó- és Becsek-dűlőkben vannak. Hogy mennyit fizetett érte a politikus, nem tudni.

2014. december 05. 16:06

„Jöjjenek csak minél többen, vegyen itt földet a miniszterelnök, a miniszterek, az országgyűlési képviselők, hiszen ha nem csalárd módon jutnak hozzá, hanem fizetnek érte, akkor kinek lehetne ellene kifogása?” — teszi fel a kérdést a Népszabadság mádi riportjában egy helyi borász, Monyók József, miután az RTL Klub híradója kiderítette: Lázár János felesége nevén szerepel egy 1,3 hektáros szőlőültetvény haszonélvezeti joga a tokaji borvidékhez tartozó településen. Hogy mennyibe került a szőlő, nem tudni: Lázár vagyonnyilatkozatában nincs róla szó, és a 2006-ban felesége és fia vagyonnyilatkozatát is nyilvánosságra hozó politikus ma már magánügynek tartja családi vagyonát.

Tatárka József, Mád polgármestere a lapnak elmondta: ha a Miniszterelnökséget vezető miniszter négyszáz forintot fizetett egy négyzetméterért, akkor lesz még ott tennivalója, ha ezret, akkor nagyjából rendben kell lennie a területnek. Sajtóhírek szerint Lázár 17-20 millió forintot fizetett a területért, helyiek szerint 10 millió a reális vételár.

A Népszabadság által megkérdezett helyi lakosok nem látnak kivetnivalót a miniszter szőlővásárlásában, hiszen Mádon mindig is borkedvelő zsidó borkereskedők, nemes urak, arisztokraták, katonatisztek laktak, írja a lap.

A Népszabadság kiderítette: a területek a Nyúlászó-, illetve a Becsek-dűlőkben vannak. Mindkét dűlő azon mádi szőlőterületek közé tartozik, amelyek már bizonyítottak: számos élvonalbeli borász készített már magas minőségű, dűlőszelektált borokat innen.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. december 18. 05:59
Nahát, hogy ezek már megint loptak! Sosem gondoltam volna a fideszesekről, komolyan, most rendesen csalódtam..
USsange
2014. december 27. 19:20
Ne égesd már magad ilyen ostoba szövegekkel :)
USsange
2014. december 27. 19:20
De ez 10 éves szőlő, a legjobb korban van. Lázáré hány éves? Na meg tuti, hogy a fekvése se mindegy. Továbbá ez csak egy hirdetés és lehet, hogy a feléért sem venné meg senki.
Tüke66
2014. december 27. 19:19
Nem kevered a haszonélvezeti jogot a haszonbérlettel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!