Újabb fokozatra kapcsolt Tállya

2014. november 28. 13:39

Újabb hagyományt teremtenek az egyre látványosabban építkező tállyaiak. A Maillot-kastély újrafelfedezése, a Szent Vencel-napi szőlős búcsú felfrissítése után rendszeresen jelentkező borbáros rendezvényeket indítanak.

2014. november 28. 13:39

Egy ideje egyre többet hallani Tállyáról. Ennek egy egészen egyszerű oka van: a tállyaiak egyre többet hallatnak magukról. Nyáron művésztelepet rendeztek a tokaj-hegyaljai településen, egy állandó kiállítással visszaadták az addig kihasználatlanul álló Maillot-kastély régi fényét, ősszel felfrissítették a Szent Vencel-napi szőlős búcsút és pincemustrát, most pedig, hogy kezdődik a tél, kitalálták, hogy nem mondanak le a potenciális vendégekről a wellnesshotelek javára, és létrehoztak egy borbársorozatot.

Első alkalommal Dombóvári István humoristát hívták el a Maillot-kastélyba: a nemrég indult Hegyalja.info szerint remek volt a hangulat, alig akadt olyan vendég, aki ne borospohárral a kezében hallgatta volna az előadást. „A BorBár estekkel az a célunk, hogy tartalmas és különleges kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget biztosítsunk a Tokaj-Hegyalján és a környéken élőknek, valamint az ide látogató turistáknak, vendégeknek, és felélesszük az évszázados, gazdag, helyi kulturális hagyományokat” — mondta a lapnak Márton-Kováts Krisztina, a rendezvény szervezője, egyben az Oroszlános borvendéglő üzemeltetőjeként a tállyai közösségi élet egyik motorja.

A Borbár-estek koncepciója, hogy van egy fixösszegű 2500 forintos belépő, van egy előadás, és vannak hozzá borok, amik most három mádi pincészettől és a Tállya Wines-tól érkeztek. A következő ilyen alkalom december 13-án, szombaton lesz a tállyai Maillot-kastély falai között: Herczeg Ágnes borakadémikus új könyvéről beszél majd, Hajós Laura pedig jazzkoncertet ad, ami közben el lehet mélyülni a helyi borok világában.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!