Február végén lesz az idei VinCE

2014. február 01. 18:23

Február 28-a és március 2-a között rendezik meg idén a VinCÉ-t. A rendezvényen több mint 160 kiállító pincészet és borkereskedés vesz részt, és idén is számos mesterkurzus és workshop várja a tanulnivágyókat.

2014. február 01. 18:23

A VinCE helyszíne idén is a Nagykörúton található Corinthia Hotel lesz. A kiállítók közül gyakorlatilag a komplett hazai mezőny képviselni fogja magát, de számos nemzetközi borral is meg lehet ismerkedni. A szervezők azt ígérik, csak olyan borokat lehet kínálni a rendezvényen, melyek megütik a VinCE magazin 4-5 csillagos szintjét.

Február 28-án, pénteken következő programok közül lehet választani:

  • Egy csésze terroir: André Hoinkins előadása kávétémában
  • A valódi orosz pezsgő egy francia borász kezében
  • Történetek a Sotherby's aukciós házból, különleges borokkal illusztrálva
  • Interaktív házasítás mesterfokon, hazai borászokkal
  • Rizlingkirályok és pinot-császárok, német VDP-workshop
  • Champagne és chardonnay, Márkus György pezsgőszakértő előadása
  • Aukció a VinCE kiállítóinak boraiból


Március 1-jén, szombaton következőkkel várják a vendégeket:

  • Moët&Chandon mesterkurzus
  • 10 emlékezetes évjárat borai 10 Master of Wine tolmácsolásában
  • A mitikus Burgundia titkai Clive Coates MW előadásában
  • Borok a Duna országaiból, Caroline Gilby előadása
  • Fővárosok, melyek határain belül szőlő terem, Kielmayer Krisztián workshopja
  • Nagy fehérek a Pannon Bormívesektől Mészáros Gabriellával
  • Prager-borok a Wachauból, Toni Bodenstein borász tolmácsolásában
  • Nagy vörösök a Pannon Bormívesektől Mészáros Gabriellával
  • Magnumpalackos Veuve Clicquot-kóstoló Tom Stevensonnal


Március 2-án, vasárnap sem fognak unatkozni, hiszen lesz:

  • Alfred Gratien Champagne-mesterkurzus Nicolas Jaeger pezsgőmesterrel
  • Rendhagyó kóstolósor világsztárok boraiból
  • Mozizás gourmet-menüvel, majd szakácsverseny
  • Jura, az ismeretlen francia borvidék workshop Wink Lorch-csal
  • Balkán-workshop Darrel Joseph borszakíró vezetésével
  • Kazinczy Boraukció hazai és nemzetközi bormatuzsálemekkel


A Champagne-ról és eleve a pezsgőkről szóló mesterkurzusokra, workshopokra már alig van hely. A szervezők szombaton ezt írták a Facebookokon: „Már csak 10 hely kiadó a Moët&Chandon mesterkurzusra. Tom Stevenson előadására már csak 5 hely van. A vasárnap reggeli Alfred Gratien mesterkurzusra még akad hely, de iparkodjon az, aki pezsgővel szeretné színesebbé tenni a VinCE Budapest Wine Shown tett látogatását.”

A napi belépőjegyek 12 ezer forintba kerülnek, a vasárnapi 10 ezer forintba. A mesterkurzusokra, workshopokra szóló jegyekért két-háromezer forintot kell fizetni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!