Sikeres évad áll a Szegedi Szabadtéri Játékok mögött

2013. augusztus 22. 15:35

Növekvő bevétellel és látogatószámmal zárt idén a Szegedi Szabadtéri Játékok programsorozata: míg tavaly negyvenhatezer látogatója volt, idén ötvenháromezren váltottak jegyet az előadásokra – közölték csütörtökön a szervezők az MTI-vel.

2013. augusztus 22. 15:35

A tájékoztatás szerint sikeres évadot zárt augusztus 20-án a Dóm téri fesztivál. Bár az elszámolás még tart, az előző évekhez képest növekvő jegybevétellel és látogatottsággal számolhat a menedzsment. A látogatószám tekintetében a tervezettet sikerült jóval meghaladni. Az előzetes összesítés szerint az öt Dóm téri produkció tizenkét előadásán 91 százalékos volt a látogatottság. Az évad legnépszerűbb produkciójának az Elfújta a szél című musical bizonyult, amelyet közel tizenhatezer néző tekintett meg. Az újszegedi kisszínpadon szintén kiemelkedő sikert aratott 93 százalékos látogatottsággal a Szolnoki Szigligeti Színház vendégjátéka, az Egy bolond százat csinál.

A tavalyi jegyárbevételt több mint 30 százalékkal haladta meg az idei, míg a látogatottság 76 százalékról ugrott a 92 százalékra. 2012-ben közel 46 ezer látogatója volt a fesztiválnak, míg idén több mint 53 ezren váltottak jegyet az előadásokra. A növekvő jegybevétel dacára az idei évad pénzügyileg várhatóan veszteséggel zár, de bizakodásra ad okot, hogy az elmúlt évek tendenciájával szemben a bevétel és a látogatószám is növekszik – áll a közleményben.

A 2014-es évad műsorának előkészítése jelenleg is zajlik, meghirdetését október elejére tervezi a fesztivál igazgatósága – közölték.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!