Ilyen az Alföldi-féle „István, a király”

2013. augusztus 19. 12:25

A SzegedCafé a darab főpróbáján forgatott, videójukból kiderül, hogy a díszlet a Szent Koronát formázza.

2013. augusztus 19. 12:25

 

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2014. április 16. 07:27
Tudtok mondani bármilyen másik olyan országot, ahol egy színdarab-zenemű felújított változata ekkora visszhanggal jár? Szeretjük magunkat:)
redley
2013. november 04. 16:44
Szánalmas egy felfogás, szánalmas egy rendezés. Ráadásul korántsem új dolog.....! A Rákosi korszak béli szocreál értelmezte át ilyen módon „maivá”, a „mának szólóvá” a korábbi, vagy történelmi műveket. Munkásruhába öltözött kuruc generális, traktoros Czinka Panna, tszcs-s brigádvezető honfoglaló. Mindezt jó szemináriumi, szájbarágós módon, hogy a hülye is megértse az „akkori mának” szóló üzeneteket…! Alföldi elvtárs értelmezését, és rendezését látva, könnybe lábadt a szemem…..Újra magam előtt láttam a gyerekkoromat. Az elvtársi művészet megnyilvánulásait. Abwehr egyenruhába öltöztetett német lovag… Sőőőt! Satöbbi! Fantasztikus! Hihetetlenül művészi. Valóságos katartikus önmegvalósítás. Annyit azért hiányoltam, hogy ha már így alakult, össze is üthettek volna mindjárt egy jó kis kommunista műszakot, vagy legalább elénekelhettek volna néhány csasztuskát….! Apropó. Ének. Nos, Stohl szétalkoholizált hangszálai az életükért vergődtek, Feke „működése” bizony elég fekára sikeredett…Csupán azt nem értem, Tompos Kati színvonalas, üdítő teljesítményével mit keresett ebben a bagázsban? Nem azzal van a baj, hogy Alföldi megkísérelte aktualizálni a darabot. Dehogy! Miért ne lehetne? De, tette volna akkor elegáns, művészi, és jó értelemben vett „tudatbefolyásoló” eszközökkel, finom utalásokkal, egy jó színészgárda képességeire építve, az értő közönséggel összekacsintva. Igaz, az jóval bonyolultabb, és sokkal, de sokkal magasabb szintű szakmai tudást kíván, mint néhány csálingert beöltöztetni Abwehr egyenruhába, „oszt hadd csámcsogjon az a sok hülye sznob”…! Szóval, láttam egy "jómunkásember" által elkészített nadrágot, megtalpalt cipőt. Egy Révai elvtárs legszebb éveit visszaidéző szájbarágós szemináriumfélét. Alföldiről mindig az volt a véleményem, hogy mindössze a másságából ügyesen élő, átlagművész. A végén azonban már kezdtem elhinni, hogy tehetséges, - annyian mondták. Most megnyugodtam, hogy mégis nekem volt igazam. Hogy Szörényi elprostituálódott volna? Á, nem. Mindig is ilyen volt. Kurzuslovag. A hatvanas évek egyben a tinédzserkorom évei is. Nekem nem kell ezt a pofát bemutatni……!
Ouroboros
2013. november 04. 16:44
Na, az első néhány percig eljutottunk, alaposan kiveséztetett az Abwehr egyenruha. Odáig már nem terjedt a figyelem, hogy volt ott kék sapka is. Kicsit rögtön más, nicht wahr? A fönnmaradó másfél óráról pedig szó se essék. A legócskább retorikai trükk kiragadni egy apró részletet, és az egekig nagyítva úgy tenni, mintha az lenne az egész.
peter112
2013. november 04. 16:43
Hát... Ez nagyon nagy katasztrófa! 1. Mit keres ott egy (volt) drogos, iszákos, stb. "SZÍNÉSZ", akinek még hangja sincs??? 30. jubileumi kiadásba egy elitélt az egyik főszereplő!!! 2. 1db pap van fégig, pedig az egyháznak jelentős szerepe van! És ez a pap is egy LILA kesztyűben?!??? WTF??? 3. Két AUTÓ is feltünik??????? Egy Mercedes (talán) meg egy TRABANT??? Normálisak??? 4. Sírásra méltő az öltözékek! Aki nem látta az 1983-as erdetit, na azt tuti nézze meg! Alföldit nemcsoda, hogy kitették.... Ez irgalmatlan szörnyűség!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!