Vidnyánszky készen áll új korszakot nyitni a Nemzetiben

2013. június 28. 14:39

Vidnyánszky Attila bejelentette, hogy társulatával készen áll a Nemzeti Színház új korszakának megnyitására. Augusztus közepétől lehet jegyeket és bérleteket váltani a színház új évadának előadásaira, az idény Tamási Áron Vitéz lélek című drámájával indul a fővárosi teátrumban.

2013. június 28. 14:39

A Nemzeti Színház új társulatával és a teátrum munkatársaival készen állunk arra, hogy július 1-jével megnyissuk a Nemzeti Színház új korszakát” – közölte pénteken az MTI-vel Vidnyánszky Attila, aki hétfőn veszi át a teátrum vezetését Alföldi Róberttől. „Érezzük az előttünk álló munka súlyát és felelősségét. Azoknak a művészeknek, akik nem a Nemzetiben folytatják pályafutásukat, sok sikert és nézői szeretetet kívánok” – írta a leendő direktor, aki közleményében a közönség bizalmát és a színházi szakma figyelmét, együttműködését kérte a kezdődő művészeti munkához.

Felidézte, hogy az első bemutatóra, a szeptember 27-i Tamási Áron Vitéz lélek című drámájának premierjére az összes jegy elkelt, a belépőket a leendő direktor az új társulat tagjaival árusította budapesti Vörösmarty téren május végén. „Megtisztelő, hogy első bemutatónkra az összes jegyet eladtuk, megható volt a figyelem és az érdeklődés, amely felénk áradt” – fogalmazott Vidnyánszky.

A közlemény kitér arra is, hogy magyartanárok százai „Szabadkától Kassáig, Szombathelytől Kőbányán át Mátészalkáig” jelentkeztek a bemutató főpróbájának megtekintésére. Vidnyánszky Attila tervei szerint több mint tíz bemutató lesz a jövő évadban a Nemzetiben, ahova 14 új színész – Bánsági Ildikó, Eperjes Károly, Horváth Lajos Ottó, Kristán Attila, Nagy-Kálózy Eszter, Rácz József, Revicky Gábor, Schnell Ádám, Szűcs Nelli, Tóth Auguszta, Tóth László, Trill Zsolt, Varga József és Földes László Hobo – szerződött. A jelenlegi társulatból 17-en maradtak a teátrumnál.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. július 01. 17:11
Én nem tudom,de nekem ez a Vidnyánszky gyerek szimpatikus.Remélem nem tolja el a dolgokat.Sok sikert!
qccqccqcc
2013. július 01. 17:10
Hetero nemzetit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!