Elmondom, miért kultúrházban haknizok ezzel a hanggal

2013. június 18. 10:20

Én pontosan azt akarom, hogy a kis, megközelíthetetlen helyeken élők is hallgathasssanak jó zenét.

2013. június 18. 10:20
Szabó Eszter

„Sokszor kérdeznek tőlem olyasmiket, hogy miért nincs ez, és miért nincs az, miért nem nyomulok ide vagy oda. Valamiért foglalkoztatja a népet, hogy miért nem törekszem egy bizonyos irányba, a nyilvánosság, a tömegek felé. Nos, a válasz röviden annyi, hogy ami nincs az életemben, az általában azért hiányzik belőle, mert nem kell nekem. Nyilván egy-egy gázsit el lehetne szórni PR cikkekre és videoklipre, hetente egy-egy órát el lehetne baszni sajtóanyag-írással, és illetékesekkel való pajtizással. Meg is teszik sokan, és nincs vele baja a világnak, nekem sem, mert tudom, hogy van, aminek a MÓDJA ez. Pont. Lehetne évente szervezni nagykoncertet, jegyeket sorsolni, és híreket kitalálni, megvan ennek a jól kijárt útja, de én nem törekszem. Nem hiszek benne ugyanis. Lusta vagyok, lázadó és fatalista. Ez van.

Nem érek el tömegekhez, de annyi előnye megvan, hogy akivel pajtizok, legalább tudja, hogy nem valamiért teszem. Maximum mert bírom.

És remélem, én is kérdezhetek, mert azt nem értem, hogy a kérdés feltevője számára milyen lenne az igazságos zenei szituáció? Azok tehát, akik kis falvakban élnek, hallgassanak szar zenét, akik nagyvárosba születtek meg jót? Aki jól énekel, nehogy elmenjen a kultúrba, mert oda nem való, csak sportcsarnokba? Tudom én, hogy vannak ilyenek is, csak én meg ebben nem hiszek. Nem állok be a sorba, mert én pontosan azt akarom, hogy a kis, megközelíthetetlen helyeken élők is hallgathasssanak jó zenét. Hogy lássam az arcokat, mert abból tudom, mit akarnak. Hogy aki eljön a Rondiba, ahol nyáron többször játszunk, olyan élményekkel menjen haza, amire nem is számított. Hogy egy kis helyen, a Gyulai vár tövében egy terasz sarkában hallott valami jót, ami megmarad, ami ad valamit. Legyen meg a kontraszt, a kis helyen, akár véletlenül találjon a koncertre és halljon egy úgy kidolgozott, olyan bulit, amit talán még soha. Ez nekem a vicc, a joke, kihívás, a hitvallásom és meghalnék, ha birkulnom kéne, és Arénában tolni személytelenül. Meg akarok szólítani mindenkit, látni akarom az embereket és az Arénában nem láttam senkit.

Ne legyél birka te is, könyörgöm, ne hidd el, amit hallassz, azt hidd el, amit megtapasztalsz. Ott voltak tízezrek és ott volt minden, ami a sikerhez kell: rajongók, profi fény és hang, taps és felkészültség, fény, pénz, tévé, sajtó, minden. Jó szar is volt.”

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2013. július 02. 00:05
Persze semmi bajom a falunapozással, a kocsmazenéléssel, meg a Tesco-parkolós családi nappal. De nem kell megmagyarázni, hogy azért nem csinál nagyobb, több tízezres koncerteket az Ő "nagy hangjával", mert nincs hozzá kedve. Akkor nem ment volna tehetségkutató műsorba. Egyszerűen ennyi van benne.
Zsolt75
2013. július 02. 00:05
Meg aztán egy nagyobb koncerttermet meg is kellene tudni tölteni, ugyebár...
Nannyó
2013. június 25. 15:50
Kedves Eszter Soha ne hagyd abba az éneklést. A te hangoddal világsztárnak kéne lenned. A sok tehetségkutató műsorból nálam te, Ruzsa Magdi és Nikolas jött ki győztesen. :)) A többire nem emlékszem... Azzal a tolvajbakáccsal egyszer értettem, egyet életemben, ha rólad volt szó. :))) Mégvalami... Én soha nem megyek stadionkoncertre, mert személytelen, lélektelen. Én a klubkoncerteket részesítem előnyben és szerintem sokan ezzel vagyunk így. Az egyik kedvenc tőled... http://www.youtube.com/watch?v=1gkeJBKJg5Y
kaktuszvirág
2013. június 23. 01:59
Így ránézésre hívhatnák Esztery Gyulának is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!