Csúcstámadás zajlik

2013. május 13. 09:12

Minden jel arra utal, hogy a furmint, ha tetszik, ha nem, de megkezdte a csúcstámadást.

2013. május 13. 09:12
Tallián Hedvig

„A furmint lassan, de biztosan meghódítja a világot - írtam ki egy megosztott facebook poszthoz kíséretként. A poszt örömhírt tartalmazott, a Szent Tamás Pincészet MÁD FURMINT 2011-es bora a Sommelier Wine Awards megmérettetésen ezüst érmet nyert. A hét évre visszatekintő borverseny Nagy Britannia egyetlen on-trade - azaz pubokban, bárokban, éttermekben, hotelekben a vendégeknek értékesített italok – megmérettetése.

Mint ilyen kiváló esélyt nyújt azoknak a boroknak és borászatoknak, amelyek meg kívánják vetni a lábukat a szigetország magas presztizsű értékesítési szegmensében. A versenyen sommelier-k bírálnak saját szakmájuk számára. Tehát a Szent Tamás Pincészet ifjabb Szepsy István irányításával készített bora a 2011-es MÁD FURMINT a legjobb helyen töri az utat nagytestvéreinek a dűlőszelektált furmintoknak. (...)

Hazánk tájairól kétszázhatvan bor indult a Pannon Bormustrán, ezek közül ötvenhárom kapott elismerést, és ki kell mondani, hogy Tokaj-Hegyalja és ezen belül Mád kimagaslóan teljesített és a községből egy újabb borász tehetség vár felfedezésre. Eddigi teljesítményei és az alábbi felsorolásból ez erősen gyanítható, őt Szarka Dénesnek hívják. A kiválóan képezett zsűri tagjai remélhetőleg nem fogják tudni kivonni magukat a magyar borok hatása alól és tollukra tűzik budapesti borélményeiket! A furmint, ha tetszik ha nem, de megkezdte a csúcstámadást.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!