Berecz Stéphanie 2011-ről

2012. december 22. 10:46

Berecz Stéphanie-val és férjével, a szőlész Berecz Zsolttal kóstolt hárslevelűt, furmintot és kolbászt a Bortársaság csapata. Megtudták, hogy milyen bor terem a löszös dűlőkben, hogy 2011 a legjobb év volt száraz borhoz és hogy az édes tokaji karakter újra felfedezésének a száraz az alapja.

2012. december 22. 10:46

A Bortársaság tokaji körképe során ezúttal Tarcalra, a Berecz Stéphanie és Zsolt vezette, 1998 óta 4 és fél hektáron gazdálkodó és termelő Kikelet pincéhez érkezett. Az elején eladták a szőlőtermést a Tokaj Kereskedőháznak, ám idővel rájöttek, hogy ha egyszer van egy használaton kívüli pincéjük, szép szőlőjük, egy szőlészük, egy borászuk, miért ne készíthetnének bort ők maguk is? Így 2002-ben megszületett saját pincéjük első bora.

Berecz Stéphanie a Bortársaság videójában arról beszélt, hogy ahhoz, hogy jobban érteni lehessen az édes tokaji borokat, először meg kell ismerni a szárazak karakterét, hiszen a maradékcukor ott nem tud lefedni bizonyos ízeket. 2011-ről a borász azt mondta, hogy az ő lösztalajú dűlőiken tökéletes év volt a száraz borok számára.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!