Kevesebb hekk, több balatoni hal

2012. július 19. 10:59

Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Kossuth Rádióban elmondta: egyre több a balatoni hal a part menti éttermekben, a korábban szinte egyeduralkodó hekk kezd visszaszorulni.

2012. július 19. 10:59

Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Kossuth Rádióban elmondta: a Balaton élővilágában történt utóbbi változások közül a hínár visszaszorulása nem tudatos, külső beavatkozás eredménye, hanem a tó partján lezajló folyamatok természetes következménye. A szakember a hekkről szólva elmondta: a korábban szinte egyeduralkodó fajta helyett egyre több a balatoni hal a balatoni éttermekben.

Füstös beszélt az angolna mennyiségének csökkentéséről és a busaállomány elszaporodásáról is, utóbbi halfajta a planktonkészlet pusztulása miatt az őshonos fajokra is veszélyes. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezetője a felhozta a gondok között a folyamatosan jelen lévő orvhalászatot is. Keményen küzdenek ellene, idén pedig már sok komoly fogásuk volt – mutatott rá Füstös.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sese
2013. december 21. 09:43
Ez a Füstös mindenhez ért
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!