A furmint és a kékfrankos tetszett leginkább Londonban

2012. június 05. 10:48

Jól szerepeltek a magyar borok a London International Wine Fair szakkiállításon: a tudósítások szerint a Kárpát-medencei fajták, így a furmint, a kékfrankos és az olaszrizling után érdeklődtek leginkább, a hazai vörösök után annyira nem.

2012. június 05. 10:48

154 négyzetméter, 14 kiállító - így nézett ki a magyar megjelenés a 2012-es London International Wine Fair szakkiállításon. Emellett volt még egy kóstolórész is, ahol Horkay András vezetett kóstolókat naponta kétszer a magyar terroirokról, a vulkanikus fehérborokról, az északi és déli borok különbségeiről, valamint a hazai vörösök sokszínűségéről - a beszámolók szerint ezekre napról napra többen voltak kíváncsiak.

Pont utóbbi kóstolón vett részt egy londoni magyar blogger is, aki így számolt be róla: „Horkay Andras vezetett egy meglehetosen csaladiasra sikerult kostolot magyar vorosokrol, Malatinszky Csaba kozremukodesevel. Itt vegyesek a tapasztalataim. A hozzaertesuket nem kerdojelezem meg, de a mutatott borok nemelyike szvsz eladhatatlan az angol piacon. Itt nem keresik a magyar szajiznek megfelelo b(l)ockbuster vilagfajtas vorosoket. Jo, maradjon a franc Villanyban, de nyomassuk mar a magyar fajtakat! Mas, kis volumenben termelo orszagok boraszait kerdezgetve is ezt a velemenyt tapasztaltam, ok is ebbe az iranyba torekednek. Kekfrankost, Furmintot, Olaszrizlinget kene tolni!”

A Borászportál tudósítása szerint az Agrármarketing Centrum egy Master of Wine-t, Caroline Gilby-t is megkért arra, hogy bemutassa a fontosabb magyar borvidékeket és azok fajtáit. A lap szerint a következő tételek segítségével mutatták be hazánkat: Laposa Badacsonyi Olaszrizling 2011, Spiegelberg Somlói Olaszrizling 2010, Weninger Spern Steiner Kékfrankos 2009, St. Andrea Ferenchegy Kékfrankos 2006, Malatinszky Kúria Cabernet Franc 2009, Heumann Cabernet Franc 2008.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2012. június 06. 02:40
Magyarország fehérboros ország. A Kadarkát leszámítva minden ami terroir és fajta hungarikum az fehér.
Királyvizet Károlyira
2012. június 05. 14:04
a komcsik alatt szétpancsolták a magyar vörösborokat a vöröskonjunktúra idején, aztán ez így is maradt majd a vörös iránti keerslet hanyatlása következtében nem volt motiváció helyretenni a "vörösborászatot" most a fehérek dívnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!