Crosstalk Video Art

2012. június 04. 10:53

Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a video- és médiaművészet legaktuálisabb trendjeire fókuszáló nemzetközi Crosstalk Video Art Festivalt. Az idei rendezvényre több mint háromszáz pályázati munkából válogatták ki a legjobbakat.

2012. június 04. 10:53

Június 7-10. között ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a video- és médiaművészet legaktuálisabb trendjeire fókuszáló nemzetközi Crosstalk Video Art Festivalt. Az idei rendezvényre több mint háromszáz pályázati munkából válogatott a négytagú zsűri – Allan Siegel, Eike, Sugár János és Német Szilvi – melyek közül a legeredetibb felvételek a vetítési program törzsanyagában futnak majd a négy napban.

A folyamatosan játszott videók mellett szakmai beszélgetések és előadások, valamint VJ program várja az újmédiás képalkotás iránt érdeklődőket. A hazai pályán alkotó művészek és teoretikusok mellett a 2012-es program külföldi meghívottja az osztrák Medienwerkstatt Wien és a sixpackFilm projektvezetői és médiaművészei, valamint a Chimera project.

Az esemény 2008 óta évről évre új belvárosi helyszínt választ: idén a VII. kerületi Gozsdu 'C' udvar 500m2-es pincéjét veszi használatra a tematikus vetítőblokkok lejátszására. Körülbelül 120 pályázótól érkezett be anyag postai úton a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszékére és további 150 jelentkező adott be online feltöltéssel gyakran egynél több munkát a fesztivál felhívásra.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!