Vatikán: Homer Simpson katolikus

2010. október 19. 14:52

Áldását adta a Simpson családra a Vatikán. A pápai állam hivatalos lapja katolikusnak nyilvánította Homer és Bart Simpsont.

2010. október 19. 14:52

Az Osservatore Romano leszögezte: a szülők bátran leültethetik a sorozat elé a gyermekeiket. „Kevesen tudják, és ő mindent elkövet, hogy titokban tartsa. De igaz: Homer J. Simpson katolikus” - állítja a Vatikán hivatalos lapja. Egy jezsuita pap a sorozat egy 2005-ös, Az Apa, a Fiú és a Szent Vendégsztár című epizódját dolgozta fel tanulmányában. A szerző szerint „a Simpson család azon kevés, gyerekek számára készült tévéműsor közé tartozik, amelyben a keresztény hit, a vallás és az istennel kapcsolatos kérdések visszatérő témák”.

„Simpsonék evés előtt imádkoznak, és a maguk módján hisznek a túlvilágban” - idézte a jezsuita tanulmányt a katolikus újság. Al Jean, a sorozat executive producere megdöbbent: „Teljesen világosan bemutattuk, hogy Homer nem katolikus. Képtelenségnek vélem, hogy péntekenként ellegyen anélkül, hogy húst enne, akárcsak egy órára is”. Jean elmondta: Homerék a springfieldi „presbiluteránus egyházközösség” tagjai.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mr.Marcang
2010. október 20. 18:57
Majd odakint lejátsszák a ki-kicsodát.
kecseg
2010. október 20. 18:45
Katolikus? Inkább irónikus...
morfondír
2010. október 20. 14:12
Bogumil ez Homer Simpson. Tisztán látszik.
balbako_
2010. október 20. 10:50
Mint hívő katolikus mondom: elismerünk olyan kategóriát, hogy alpári katolikus?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!