Csontváry Isztambulban

2010. október 21. 08:53

Szőcs Géza kulturális államtitkár nyitotta meg a december 12-ig látható kiállítást az isztambuli Pera Múzeumban. A Magyar Nemzeti Galéria, a szolnoki Damjanich János Múzeum és a pécsi Janus Pannonius Múzeum gyűjteményeiből válogatták össze Csontváry Kosztka Tivadar műveit.

2010. október 21. 08:53

Csontváry Kosztka Tivadar képeiből nyílt kiállítás Isztambulban. „Noha a Bábel vagy a Mária kútja, nem utazhattak el - mégis teljes képet adnak a festő életművéből, hiszen itt van a mester, egyébként Pécsett látható műveinek zöme” - mondta Sárkány József kurátor. A tárlat kapcsán katalógus is készült.

A tárlat Isztambul és Pécs, Európa kulturális fővárosai közötti együttműködés eredményeként jött létre. Az esemény pécsi társrendezvénye, a Janus Pannonius Múzeum Modern Magyar Képtárában látható Isztambul - Huma Kabakci gyűjtemény című, a modern török festészet remekeit bemutató kiállítás még október 8-án nyílt meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!