Scorsese, a mesefilm és a 3D

2010. március 03. 17:17

A legújabb, nagy sikerrel debütáló Viharsziget című filmje után Martin Scorsese Brian Selznick The Invention of Hugo Cabret című könyvét álmodná vászonra. Elképzelhető, hogy ez lesz a rendező első 3D-s alkotása.

2010. március 03. 17:17
A gyerekkönyvíró és illusztrátor Selznick könyve regényében a Hugo nevű kisfiú egy párizsi pályaudvar fölött él egy kis lakásban és egy szemétkupacban megtalálja a pályaudvaron dolgozó, mechanikus babákat gyűjtő George Mélies egyik kihajított bábuját. Ugyan Hugo fiktív figura, a történet valós alapokon nyugszik: a filmrendező Mélies valóban mozgó bábukat gyűjtött, és idősebb korában elszegényedve abból tartotta fenn magát, hogy egy párizsi pályaudvaron játékokat árult.

Scorsesenek számos más terve is akad: a minap jelentette be, hogy dokumentumfilmet csinálna a New York-i esszéistáról, Fran Lebowitzról, illetve már elkészült egy órányi anyaggal a brit film történetéről szóló dokumentumfilmjéből. A korábban bejelentett számos projektje közül a Silence című, szerzetesekről szóló filmet továbbra is szeretné megcsinálni a rendezőlegenda, de erre csak a Hugo Cabret után kerülhet sor.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!