Drámázik a magyar

2010. március 10. 10:20

Idén immár negyedik alakalommal kerül megrendezésre a debreceni Csokonai Színházban a DESZKA (Drámaírók és Színházak Kerekasztala) Fesztivál. Egy hétig újra közös, nagy ünneppé válhat a magyar dráma.

2010. március 10. 10:20

Akár nevezhetjük hagyománynak, hogy március elején Debrecen egy hétre a kortárs magyar dráma fővárosává lép elő. A Csokonai Színház évek óta egyik legfontosabb küldetésének tekinti, hogy a magyar klasszikus szerzők mellett minél nagyobb teret adjon a mai magyar drámaírók új, friss alkotásainak, és a folyamatosan változó valóság legaktuálisabb lenyomatait egybegyűjtve a nézőknek megmutathassa: itt tartunk most, így látjuk magunkat és világunkat.

És mindenképpen örömteli dolog, hogy nevesebb íróink mellett, mint Esterházy Péter, Nádas Péter, Závada Pál, Háy János, Forgách András, Kiss Csaba, Tasnádi István, Pozsgai Zsolt, Zalán Tibor, Visky András, számos olyan szerzővel ismerkedhetünk meg, akik - bár még kevésbé ismertek - de méltó módon képviselhetik Debrecenben a kortárs magyar drámát.

Ám a bemutatott előadások mellett talán a legfontosabb dolog, hogy évente legalább egyszer kötetlen formában, szakmai beszélgetéseken és közönségtalálkozókon újra együtt lehetnek a mai magyar drámaírás alkotói és néző-olvasói.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!