Nem nyugszik Macron, már Scholzot és Bident is győzködi az oroszok ellenében

2024. április 03. 17:44

A francia elnök viselkedésével nagyon meglepte a német és amerikai kormányfőt.

2024. április 03. 17:44
Emmanuel Macron - Luiz Inacio Lula da Silva meeting in Brasilia

Nyitókép: Anadolu/AFP

 

Emmanuel Macron bizalmas telefonon próbálta meggyőzni Olaf Scholz német kancellárt és Joe Biden amerikai elnököt arról, hogy mostantól a Nyugatnak olyan üzeneteket kellene küldenie Oroszországnak, amiből nem derül ki egyértelműen, mi lesz a következő lépése az ukrajnai háborúval kapcsolatban – írja a The Wall Street Journal

Macron szerint a Nyugatnak „stratégialig kétértelműnek” kellene válnia, azaz teoretikusan semmilyen típusú közbelépést nem kellene kizárjon. Ez azonban szöges ellentéte az amerikai és német álláspontnak, ugyanis Amerika és Németország minden olyan lépést kerülne, amivel provokálná Oroszországot. 

A tisztviselők szerint Biden kétségbe vonta, hogy szükséges-e a stratégiai irányváltás, mert az eszkalációhoz vezethet. Scholz is elutasítója volt a gondolatnak, mert úgy vélte, ez megoszthatja a NATO szövetségeseit és a NATO-t konfliktusba keverheti.

Ezzel szemben a februári párizsi csúcstalálkozón Macron meglepte szövetségeseit azzal, hogy kijelentette: nem szabad kizárni semmilyen lehetőséget, még a NATO-katonák Ukrajnába küldését sem.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­­g­­ö­­­s­­ ­­­l­­á­­n­­y­­­o­k­­ ­­­v­á­­r­­n­­­a­­­k­­­ ­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
lemez
2024. április 03. 22:01
Miért europának kell finanszirozni amerika gyarmatositó háborúját?Ezek eladták europát,csak az embereknek nem szóltak?
vérgőz
2024. április 03. 21:38
szerintem ez a csávó csak most jött rá, hogy mi lapul a hitvesi bugyiban... ...egy olyan élménytől ki nem akarna világháborút kirobbantani?
2024. április 03. 20:48 Szerkesztve
A Deep State megígérte Macronnak, hogy a történelemkönyvekbe kerül a neve, ha sikerül neki elindítani a harmadik világháborút. Nem mondták neki, hogy a harmadik világháború után nem lesznek töténelemkönyvek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!