Így tesztelik az oroszok a zsákmányolt német Marder harcjárművet (Videó)

2024. április 01. 18:12

Az orosz szakértők szerint a harcjármű „nem alkalmas az ukrajnai konfliktusra jellemző harctéri körülményekre”.

2024. április 01. 18:12

Az orosz védelmi minisztérium kritizálta a német Marder gyalogsági harcjármű tervezését, miután megjavította és terepen tesztelte az ukrán haderőktől zsákmányolt haditechnikai eszközt – olvasható az Orosz Hírek cikkében. A portál szerint Németország 90 darabot küldött Ukrajnának a Rheinmetall által gyártott Marder 1A3 típusú harcjárműből, és további 30 darab szállítása folyamatban van. Az egyik járművet sértetlenül szerezték meg Avgyejevka közelében, kilométerórája 500 km alatti megtett távolságot mutatott. Az harcjármű szinte az összes lőszerrel fel volt töltve, amikor az orosz katonák trófeaként elvitték.

A cikk szerint a Marder terepi tesztelése megerősítette az orosz hadsereg észrevételeit, miszerint 

nem alkalmas az ukrajnai konfliktusra jellemző harctéri körülményekre. 

A jármű súlya több mint 30 tonna, míg a lánctalpai beépített gumibetétekkel rendelkeznek az utak védelmére, ellentétben a szovjet és orosz tervezésű társaival, amelyek speciális tapadókorongokkal rendelkeznek a jobb tapadás érdekében.

Tesztjeink gyenge manőverezőképességet mutattak a sárban” 

– mondta az egyik katona a német járműről, megjegyezve, hogy a harcban valószínűleg gondjaik lesznek vele. A Mardert részben az ukrán kezelők számára alakították át, amit a videón látható, a kabinjában lévő néhány felirat ukránra fordítása is bizonyít.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­á­­n­­­y­­­o­­­k­ ­­v­­­á­r­n­a­k­­­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
ptrfarkas43
2024. április 02. 12:09
Nemsokára a lynxet is fogják tesztelni, az RM megmondta, hogy azt is szállít az ukránoknak, a mi készletünk nem nagyon gyarapszik, valszeg máshova szállítják.
fogas paduc
2024. április 02. 08:48
Ez csak félrevezetés. A nato direkt az elavult eszközöket küldte oda, hogy az oroszok elbízzák magukat.
coyote-0
2024. április 02. 08:33
"A jármű súlya több mint 30 tonna" Tömeg lesz az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!