Így készül a NATO a 75. születésnapjára

2024. április 04. 17:16

Reflektorfényben a bővítés és Oroszország elleni küzdelem.

2024. április 04. 17:16

Nyitókép: John Thys/AFP

A transzatlanti szövetség 1949. április 4-i megalakulása óta 12 alapító tagról 32 tagországra nőtt, és valamennyien együtt dolgoznak biztonságuk megőrzésén. A szövetségesek közössége, amelyet a demokrácia, az egyéni szabadság, az emberi jogok és a jogállamiság közös értékei kötnek össze, a NATO április 4-én ünnepli évfordulóját a NATO brüsszeli főhadiszállásán, majd ezt követi a július 9-11-én Washingtonban tartandó csúcstalálkozó.

Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete 2024-ben ünnepli a kollektív védelem 75. évfordulóját.

Az évforduló kapcsán az Euractiv podcastjében reflektorfénybe állította a bővítést és kiemelte az Oroszország elleni küzdelmet, mint a Szövetség prioritásait.  A műsorban Aurelie Pugnet-vel, az Euractiv politikai szerkesztőjével a NATO külügyminisztereinek brüsszeli találkozóját beszélték át. A NATO fennállásának 75. évfordulója alkalmával a Szövetség a béke és a stabilitás helyett, két döntő kihívással néz szembe. Az új főtitkár kiválasztásában a konszenzuskeresés, valamint Oroszországgal való kapcsolat okoz fejfájást a szervezetben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­­g­­ö­s­­­ ­­­l­­á­n­­­y­­o­k­ ­­­v­­á­­r­n­­­a­­­k­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Patika
2024. április 05. 05:16
Sokszor láttam a NATO -OTAN feliratot és nem értettem a másik részt. Az elsőt se nagyon, de vágom hogy Nord Atlantic Organizmus betűiből állt össze. Ehyszer belenéztem a tükörbe és rájöttem megfordult a világ és vele együtt az NATO. Belőle lett OTAN.... Jó jó de mit jelenthet azon túl, hogy kifordult magából és megmutatta igazi sátánarcát..? (csak nem Orosz Terminátor Alakulatok Nemzetközi klubja?)
Patika
2024. április 05. 05:03
Így készül a NATO a 75. születésnapjára ....bővítés és Oroszország elleni küzdelem. ---- egy védelmi szervezet bővit, valaki ellen támad? Így ünnepel? (szép baleset)
2024. április 04. 21:10 Szerkesztve
Feloszlik? Kár lenne. Ha jönnek a Mars lakók szükség van egy erős irányításra nehogy összevissza kapkodjunk. Ajánlom a nagyszerű "Támad a Mars" c. filmet.😀
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!